Karlovy Vary začaly upravovat takzvaný kamenolom vedle Vřídla

Vložil
ČTK
27.03.2014 16:05
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Město Karlovy Vary začalo upravovat pozemek vedle Vřídla, kterému se říká kamenolom. Zanedbaný pozemek, který se roky skrýval za dřevěným plotem, město získalo do výpůjčky od soukromého vlastníka. Má se proměnit na park, kterým kdysi také byl, řekl dnes ČTK náměstek primátora Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

    "Minulý týden došlo k předání pozemku a v pondělí se začalo pracovat," uvedl. Na vzniku parku se město dohodlo s majitelem pozemku. Ten chtěl původně na tomto místě vybudovat hotel. Z plánů ale sešlo a přes 20 let je pozemek nevyužitý a za plotem. Leží přitom v samém srdci lázeňské zóny.
    Město chce zachovat i přirozený vývěr pramene Vřídla. "Když jsme připravovali projektovou dokumentaci, tak se toho účastnili i zástupci Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád. Dohodli jsme se na tom, že uděláme nové skruže, aby lidé viděli, jakým způsobem dochází k vývěru vody ze země. Bude tam sklo, bude tam mříž, aby tam nemohly propadnout děti, ale bude vidět, jak pramen probublává," popsal Bursík.
    Prostor se také vyčistí od náletových dřevin a upraví se terén. Na úpravy město vyčlenilo 481.000 korun. Vznikne tak odpočinkové místo, které v centru lázeňské zóny Karlových Varů chybělo.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
pochvala vedení K.Varů
památkář
27.03.14 08:40
zobrazit všechny komentáře