Aš zahájila dlouho připravovanou rekonstrukci Goethova náměstí

Vložil
ČTK
27.03.2014 15:50
Aš (Chebsko) - V Aši začala dlouho připravovaná rekonstrukce Goethova náměstí, která na něj má vrátit původní kašnu a sochu německého básníka. Na přestavbu náměstí za 15 milionů korun dostane město dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad, řekl dnes novinářům starosta Aše Dalibor Blažek (nez.).

    "V současné době se už pracuje na přeložkách inženýrských sítí, které jsou nejdražší. Kašna i socha jsou umístěny na technických službách, odkud se na náměstí zase po šesti letech vrátí," uvedl Blažek.
    Náměstí se změnilo, když před šesti lety město rekonstruovalo Hlavní ulici a nové vozovce původní prvky náměstí překážely. Nyní se prostranství opět přiblíží vzhledu náměstí, ale náměstím ještě nebude. "Na místech, kde kdysi stály čtyři domy, necháme pozemky volné pro budoucí investory, kteří by zde chtěli budovy postavit. Hodila by se sem například kavárnička s terasou. To ale necháme na investorech," uvedl Blažek.
    Kašna by podle plánů města měla být opět funkční, i když do ní už nepoteče voda z vrchu Háj, jako v minulosti, ale z vodovodní sítě. Vyčistí se a pak opatří patinou i bronzová socha Johanna Wolfganga Goetheho.
    Na rekonstrukci náměstí chce Aš ještě navázat revitalizací přilehlého sídliště. Na tu se ale ještě dokončuje projekt. "Protože by stavba mohla začít nejdříve v červenci a její hlavní část by se odehrávala v zimě, dohodli jsme se s obyvateli sídliště, že zakázku odložíme a vybereme dodavatele až v zimě tak, aby mohl na jaře začít," dodal Blažek.
0 komentářů
přidat komentář

Související články