Be a bloody idealist! „Daruj svou young blood!“

Zdroj
CCEA
Vložil
Tisková zpráva
07.06.2006 09:55
Studio x architekten vyzývá nejen mladé architekty: "Daruj svou young blood!".
Odběr krve jako součást výstavního projektu.
8.6.2006, od 12.00 do 16.00 přímo v prostorách CCEA (U Půjčovny 4, Praha 1)
 - mobilní transfúzní stanice
- sraz dárců od 12.00 do 16.00
- dárci mohou při malém občerstvení a v družném rozhovoru s vystavujícími studiemi (AllesWirdGut, feld72, Franz Sdoutz, GRID, AGENCYOFCHANGE.NET, noncon:form, transparadiso, x architekten) setrvat až do oficiálního začátku vernisáže do 19.00.

- doprovodná akce k výstavnímu projektu Young Blood se koná ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí. Každý dárce dostane nejen malé občerstvení ale i katalog podle svého výběru z kolekce Young Blood zdarma.
v případě, že máte otázky neváhejte nás kontaktovat na info@ccea-info.org
více info: www.ccea-info.org, www.youngbloodaustria.at, www.xarchitekten.at



Instalace Be a bloody idealist! je reakcí na název akce Young Blood: I'm a young "Austerian" Architect!.
x architekten zdůrazňují sociální zodpovědnost architektury.
Ve spolupráci s Ustřední vojenskou nemocnici nabízejí v mobilní transfúzní stanici, zřízené přímo v prostorách Centre for Central European Architecture, možnost darovat "Krev svého srdce". Dokumentace akce je součástí výstavy.

V rámci instalace Be a bloody idealist! jsou mladí příslušníci české architektonické scény, teoretici, uměnovědci a lidé angažovaní v součastné architektuře vyzváni, aby dokázali svoji angažovanost tím, že darují svoji young blood k dobrému účelu.
Asociace se slogany jako např. Blood, Sweat and Tears jsou v této souvislosti rozhodně vítány a je možné, že budou uváděny do souvislostí se současnými pracovními podmínkami architektů.

Neváhejte ani chvíli!



co musíte vědět
- na odběr se nechodí nalačno, pouze se 16 hodin před odběrem omezí příjem mastných a tučných jídel (včetně čokolády, vysokotučných sýrů apod.) a alkoholu, musí se hodně pít
- dárcem můžete být ve věku od 18 do 65 let
- ženy mohou darovat krev každé 4 měsíce, muži každé 3 měsíce
- hmotnost dárce by měla být minimálně 50 kg
- dárce musí být zdravotně způsobilý...
- ...dárce nesmí: užívat léky kromě antikoncepce, trpět chronickým onemocněním včetně astmatu a alergie, mít prodělanou žloutenku B a C, být bezprostředně po stomatologickém či chirurgickém zákroku včetně tetování, očkování, trhání zubu apod., ženy nemohou darovat krev v těhotenství, při kojení a menstruaci atd.
- odběr trvá 5 až 10 minut
- odebírá se 450 mililitrů krve
0 komentářů
přidat komentář