V Ostravě probíhá festival Archikultura 2014

Vložil
ČTK
08.03.2014 10:20
Ostrava

Ostrava - Galerie výtvarného umění Ostrava (GVUO) hostí festival architektury a designu Archikultura 2014. Během něj vystavuje úspěšný izraelský architekt Zvi Hecker. Do krajského města dorazil, aby zájemce provedl svými skicami. Kromě něj festival nabídne i další tři výstavy. ČTK to dnes řekla mluvčí galerie Kateřina Naarová.
    Od dnešního dne si mohou zájemci prohlédnout výstavu dánské architektury, která proslula minimalismem a trvale udržitelnou funkčností. Návrhům katalánského studia BAND (Barcelona Architecture 'N' Design) je věnována stejnojmenná výstava. "Mimořádná expozice Světoví architekti o architektuře pak zpřístupní unikátní kolekci záznamů a přepisů úvah světoznámých architektů o architektuře spolu s jejich fotografiemi," doplnila Naarová.
    Hlavní hvězdou podle ní je ale izraelský architekt Hecker, který se narodil v Polsku. Nyní žije a pracuje v Berlíně. V Česku vystavuje poprvé. "Jsem rád, že se Kabinetu architektury daří představovat jak tvorbu světových hvězd, tak mladých nadějí architektury," řekl kurátor výstav Tadeáš Goryczka. Dodal, že ostravskému publiku se naskýtá jedinečná příležitost osobně se potkat s takovou ikonou architektury, jakou je právě Hecker. "Neměli by si ji nechat ujít ani odborníci a studenti, ani zájemci z řad veřejnosti. Nebude se opakovat," konstatoval.
    Výstavy budou potrvají do 27. dubna. Informace zájemci získají na internetových stránkách galerie www.gvuo.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články