Městské zásahy Zlín 2014 - výzva

Zdroj
Michal Babic | aArchitektura OS
Vložil
Tisková zpráva
07.03.2014 09:40
Městské zásahy jsou otevřeným projektem, který vznikl v roce 2007 v bratislavském ateliéru Vallo Sadovský. Po velkém úspěchu v Bratislavě byl projekt reprizován v Praze, v Brně, v Jablonci nad Nisou a v Ostravě. A nyní také ve Zlíně.

Cílem organizátorů je bez nároku na honorář autorů vytvořit myšlenkový základ, který má podnítit diskuzi a později i snahu o řešení popsaných problémů. Architekti, umělci, studenti a zejména obyvatelé jsou vyzváni k zamyšlení nad stávajícím fungováním člověka v daném městě. Hlavním cílem je najít problematická místa a navrhnout řešení, která by mohla daný prostor zkultivovat, a zpříjemnit tak obyvatelům jejich každodenní život.

Občanské sdružení aArchitektura se rozhodlo projekt Městské zásahy realizovat také ve Zlíně. Chceme dát laické i odborné veřejnosti možnost zapojit se do diskuze prostřednictvím našeho interaktivního webu. Na něm je možnost podělit se o každodenní zkušenost s konkrétními místy po celém městě. Výsledkem tohoto snažení bude přehled aktuálních problémů trápících naše město. Nemůžeme zajistit, aby všechna přání byla splněna. Můžeme však zcela konkrétně zacílit na bolavá zlínská místa, se kterými se musíme dennodenně potýkat. Cílem je najít problém a umět jej pojmenovat. Uvědomujeme si, že k realizaci jakéhokoliv návrhu vede různě složitá cesta. Toto je její začátek.

Veřejný prostor je každodenní součástí našeho života. Nebuďme k němu lhostejní! Pokud získáme pocit, že je někde problém, buďme aktivní!

JAK SE ZÚČASTNIT?

Pošlete nám do 18. dubna 2014 svůj "zásah". My ho vytiskneme a vystavíme!
Po přihlášení jsou vám k dispozici podklady jako digitální katastrální mapa města a další.
 Vernisáž výstavy všech zásahů se uskuteční 3. května 2014.
Podrobnosti ohledně odevzdávaných dokumentů upřesníme na základě zvoleného konceptu výstavy v nejbližší době. Vše najdete v aktualitách na našem webu.
 Zásah nám zašlete pomocí formůláře v sekci pro "přihlášené", emailem, nebo pošlete link a my si jej stáhneme sami.

> www.mestskezasahyzlin.cz

Související články