Armáda se již v Olomouci zbavila všech velkých areálů

Vložil
ČTK
06.06.2006 12:10
Olomouc

Olomouc - Armáda se již v Olomouci zbavila všech velkých vojenských areálů. Po komplexu u Baumaxu si svého majitele již našel také památkově chráněný objekt staroměstských kasáren ve Studentské ulici. Informuje o tom dnes regionální list Olomoucký deník.

Z desetihektarového vojenského areálu u Baumaxu, který má být vyklizen do konce června, nyní firma Excalibur odváží k likvidaci desítky tanků a vojenských vozidel do šternberského opravárenského podniku, který se stane majitelem celého areálu. "Čekali jsme, jestli se ozve nějaká státní organizace, v opačném případě bychom vypsali výběrové řízení. Nakonec komise rozhodla o přidělení pozemku právě státnímu podniku ve Šternberku," řekl deníku Antonín Lajbner z Vojenské stavební a ubytovací správy. "Armáda se tak zbavila v Olomouci posledního velkého areálu," dodal Lajbner.
Také výběrové řízení na prodej budovy staroměstských kasáren ve Studentské ulici už skončilo. Loni v prosinci vypsalo ministerstvo obrany už třetí kolo a minimální kupní cenu stanovilo na 26,5 milionu korun. Vítězem se stal zájemce, který nabídl částku o něco vyšší. Do dnešního dne však stále nedoložil doklady k uzavření kupní smlouvy. Pokud se zájemce neozve, armáda zřejmě výběrové řízení zruší a vypíše nové. Kasárna jsou nebytovým prostorem nacházejícím se v městské památkové rezervaci. Zájemci tak budou muset na tomto místě počítat se značnými stavebními omezeními.
0 komentářů
přidat komentář

Související články