kruh jaro 2014: Christian Kerez

Zdroj
Iveta Čermáková, Kruh
Vložil
Tisková zpráva
06.03.2014 00:05
Christian Kerez

Kruh a Fakulta architektury na ETH vás zvou na cyklus přednášek „Švýcarsko-česká inspirace“, který je spolufinancován Programem švýcarsko-české spolupráce.

čt 06/03/14, 19:30, aula Právnické fakulty

Christian Kerez

Právnická fakulta UK, nám. Curieových 7, Praha 1
Přednáška je v angličtině, tlumočena do češtiny


Cyklus otevře ve čtvrtek 6. 3. 2014 významný architekt Christian Kerez, který v současnosti projektuje netradiční rodinný dům i do České republiky. Christian Kerez se narodil v roce 1962 ve Venezuele a vystudoval architekturu na škole ETH, kterou zároveň na přednášce bude zastupovat již jako profesor. Nejprve se intenzivně věnoval publikování na téma fotografie architektury, v současnosti se věnuje návrhům a pracuje na rozdílných projektech různého rozsahu ve Francii, České republice, Brazílii nebo Číně. Jeho projekty se objevují na většině významných přehlídek současného umění a architektury a věnují se jim prestižní světová média. Mezi jeho nejzajímavější realizace patří Muzeum umění ve Vaduzu – černý objekt uprostřed města, který projektoval společně s kanceláří Morger & Degelo Architects, a dále hojně publikovaná prosklená novostavba školy s odvážnou konstrukcí v Leutschenbachu v Curychu. Proslavil se ale i drobnou stavbou kapličky v betonu (Oberrealta Chapel) v 90. letech.
Kruh o.s. ve spolupráci s Fakultou architektury ETH v Curychu připravili pro zájemce o architekturu prestižní cyklus přednášek s názvem Švýcarsko-české inspirace. Během letošního roku v Praze vystoupí řada špičkových architektů, teoretiků a historiků architektury. Představí aktuální tendence ve světové architektuře, a to jak na praktické, tak teoretické rovině, a přiblíží publiku švýcarskou architekturu, která je jednou z nejkompaktnějších a nejinspirativnějších architektur v Evropě. Všechny přednášky jsou zdarma a budou simultánně tlumočeny do českého jazyka.

pořádá: o.s.Kruh, Kruh ve spolupráci s Fakultou architektury ETH v Curychu
spolufinancování: Program švýcarsko-české spolupráce
pod záštitou: České komory architektů
partneři: Ministerstvo kultury ČR, Škola architektury AVU Praha
projekt podpořili: Program švýcarsko-české spolupráce, Nadace české architektury, Ministerstvo kultury ČR, Magistrát hl. m. Prahy, MDA Praha s.r.o., Metrostav a. s., Sipral a. s.
mediální partneři: Era 21, Radio 1, archiweb.cz, ArtMap, earch.cz, časopis Stavba

Občanské sdružení Kruh pořádá od roku 2001 veřejné akce a přednášky zaměřené na současné dění v architektuře. Cílem přednášek a diskusí je zprostředkovat dialog o kvalitní české i světové architektuře a o architektonické tvorbě širším vrstvám veřejnosti - tj. i mimo úzký okruh odborníků a studentů architektury. Kruh již uspořádal více než sto přednášek významných i začínajících českých a zahraničních architektů a teoretiků architektury, dva filmové festivaly o architektuře a výstavu Povolání: architekt(ka). Pravidelně vydává sborníky Textů o architektuře. Občanské sdružení Kruh je také iniciátorem celorepublikového festivalu Den architektury.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články