V Praze-Modřanech vznikne nový sportovní areál

Vložil
ČTK
05.06.2006 17:15
Olomouc

Praha - V Praze-Modřanech vznikne na nevyužívaném břehu Vltavy nový sportovní areál. Sdružení Freestyle Park Modřany nejprve pozemek upraví a postaví zázemí, které bude na lodi. Pak chce na parcelách vybudovat různá sportoviště, řekl dnes ČTK předseda sdružení Michal Lec.

Na pozemku, s  nímž sousedí stezka pro cyklisty a golfové hřiště, bývala výrobna stavebních materiálů. Pro nové využití se parcela začne připravovat v létě. "Budou se bourat betonové plochy a bude se rekultivovat," uvedl Lec.
Zároveň se začne opravovat nákladní loď, na níž budou například restaurace a veřejné toalety. "To je finančně a časově nejnáročnější," podotkl předseda. Na břehu není možné postavit budovu, protože pozemek je v zátopové oblasti, dodal.
Práce by měly skončit na jaře 2008. Budou stát 58,8 milionu korun, z  nich 27,7 milionu bude hrazeno z evropského fondu regionálního rozvoje. Stejnou částku poskytnou stát a magistrát.
Na tuto etapu naváže podle plánů výstavba sportovišť pro jezdce na skateboardech, terénních kolech a in-line kolečkových bruslích, pro pétanque a pro plážový volejbal. Na pozemku by mělo být také víceúčelové travnaté hřiště. Náklady Lec odhaduje na dalších 15 milionů korun. "Ještě nejsme rozhodnuti, zda budeme žádat peníze od Evropské unie, nebo případně od sponzorů," dodal předseda sdružení.
0 komentářů
přidat komentář