Karlovy Vary hledají investora na rekonstrukci Alžbětiných lázní

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
21.02.2014 14:05
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovy Vary hledají investora, který by pomohl s opravou Alžbětiných lázní. Památkově chráněný objekt patří městu a nutně potřebuje celkovou rekonstrukci v odhadovaném objemu asi 700 až 750 milionů korun, řekl dnes ČTK primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA).

    "V současnosti se zpracovává studie proveditelnosti a generel rozvoje Alžbětiných lázní. Generel dá informaci o tom, co je možné v budově provozovat, studie proveditelnosti tomu dá ekonomickou stránku věci. Až budou hotovy, vznikne finální studie celkové revitalizace lázní, která bude finančně ohodnocena," uvedl Kulhánek.
    Město souběžně začalo jednat s investory z okolí skupiny Erste. Podle Kulhánka byla Erste vybrána proto, že město chtělo přilákat i zahraniční investory a bankovní skupina Erste má tento přesah.
    Město plánuje, že by revitalizace Alžbětiných lázních byla společným projektem města a soukromého investora, tedy projekt PPP (Public and Privat Partnership).
    Podle Kulhánka bude nutné v budově opravit prakticky všechno, od exteriérů přes interiéry až po technologie, a to včetně už dříve plánované dostavby hotelové části komplexu.
    Podle Kulhánka by studie měly být dokončeny v létě, teprve poté se začne jednat s možnými investory a připravovat projektová dokumentace. "Vzhledem k její složitosti předpokládám, že případné zahájení rekonstrukce nebude určitě dříve než v roce 2015," doplnil Kulhánek.
    Záměr města je ponechat Alžbětiným lázním funkci městských lázní a rozšířit jejich využití na volnočasové a relaxační aktivity. Prodej Alžbětiných lázní zatím město vylučuje.
0 komentářů
přidat komentář

Související články