Chrudim připravuje soutěž na modernizaci sportovní haly

Vložil
ČTK
18.02.2014 12:40
Chrudim

Ing. arch. Jiří Zídka: Rekonstrukce sportovního areálu Sokol v Chrudimi (2012)
Chrudim - Chrudim připravuje celkovou modernizaci sportovního areálu, který město v roce 2010 bezplatně převzalo od Tělocvičné jednoty Sokol. Vedení města schválilo vypsání architektonicko-urbanistické soutěže na návrh přestavby. Kapacita velké víceúčelové haly by se měla zvýšit z 500 na 700 míst, řekl dnes novinářům místostarosta Jan Čechlovský (ODS).

    "Po rekonstrukci nemá klesnout počet ani rozměr sportovišť. Od soutěže si slibujeme, že někdo přijde s návrhem, jak postavit pěknou halu na dosah historického centra města," uvedl Čechlovský.
    V hale bude také byt pro správce, má zůstat zachována stávající ubytovna, bude nutné důkladně modernizovat sociální a technické zázemí včetně vytvoření podmínek pro sportovní přenosy. Ze soutěže mohou vzejít i návrhy dostavby haly nebo jejího částečného ubourání.
    "Návrhy mají respektovat ekonomické požadavky města, předpokládaná výše investic je 120 milionů korun bez DPH," řekl Čechlovský. Přestavbu chce město uskutečnit najednou a bude si na ni muset vzít z větší části úvěr.
    Sportovní areál včetně sousedních ploch převzalo město od Sokola. Nabízí velkou halu, tělocvičnu, zrcadlový sál, gymnastický sál, sál pro stolní tenis a nově bouldrovou stěnu. Hala v současném stavu funguje od 70. let minulého století a má řadu technologických nedostatků.
    Na soutěžní ceny město vyčlenilo celkem 1,2 milionu korun. Vítěz získá 600.000 korun, druhá a třetí cena jsou stanoveny na 300.000 a 200.000 korun, pro další zajímavá dílčí řešení je připraveno 100.000 korun. Výsledky by měly být známé do konce června.
0 komentářů
přidat komentář

Související články