Ve Velkých Losinách byl otevřen nový areál zdraví

Vložil
ČTK
01.02.2014 18:30
foto: Aleš Matějíček

Velké Losiny (Šumpersko) - Ve Velkých Losinách na Šumpersku byl dnes slavnostně otevřen nový areál zdraví s víceúčelovou halou pro sportovce. Stavba areálu, který bude sloužit také k pořádání kulturních a společenských akcí, stála zhruba 35 milionů korun a Velké Losiny na projekt získaly dotaci z evropských fondů.
    Podle starosty Velkých Losin Norberta Pfeffera v obci, ve které sídlí známé lázně, podobný areál chyběl. Obyvatelé Velkých Losin a okolních obcí měli k dispozici pouze školní tělocvičnu, která byla stále obsazená.
    Stavba areálu zdraví byla zahájena v květnu 2012. Nová hala má kapacitu 400 míst k sezení, která podle starosty stačí na pořádání koncertů, plesů i tanečních zábav. Hrací plocha má rozlohu 707 m² a lze na ní hrát například volejbal, tenis, nohejbal, stolní tenis či badminton, jehož obliba mezi místními obyvateli rychle roste, takže na ploše jsou vyznačena dvě hřiště a v budoucnu budou doplněny další kurty.
    Pfeffer podotkl, že díky nové hale bude moci být obnovena tradice, kdy se do Velkých Losin sjížděli lidé z širokého okolí na vyhlášené plesy a karnevaly. Součástí nového areálu je relaxační zóna s parkem, restaurace i dětské hřiště, které bylo v obležení už několik dní před oficiálním otevřením. V relaxační zóně jsou odpočívadla a cvičební prvky, a to nejen pro děti, ale i pro dospělé.
    Areál zdraví není jedinou velkou investicí ve Velkých Losinách. Lázeňská společnost Royal Spa v obci loni na podzim zahájila stavbu velkého termálního parku, do kterého s pomocí evropských dotací investuje 130 milionů korun. V šesti bazénech napuštěných léčivou minerální vodou by se návštěvníci měli poprvé vykoupat letos v létě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články