Brno opraví čtyři ulice a Vaňkovo náměstí

Vložil
ČTK
29.01.2014 14:35
Brno

Pavel Pekár
P.P. Architects

Brno - Brno za zhruba půl miliardy korun kompletně opraví čtyři ulice. Radní dnes vybrali firmu, která zrekonstruuje ulici Milady Horákové. Investiční náklady budou činit 235,8 milionu korun. Práce začnou v březnu a potrvají 16 měsíců, informoval první náměstek primátora Robert Kotzian (ODS). Podle něj město opraví také Horovu, Minskou a Bráfovu ulici za dalších asi 264 milionů korun. Rekonstrukce se dočká také Vaňkovo náměstí.
    "Díky všem těmto investičním akcím zlepšíme technický stav důležitých komunikací na území našeho města, což přispěje k větší plynulosti dopravy," uvedl Kotzian.
    Projekt pro ulici Milady Horákové zahrnuje rekonstrukci kanalizace, vodovodu, tramvajové trati a komunikace. Opravu zajistí Sdružení Milady Horákové-Firesta-DS Brno, jehož součástí jsou společnosti Firesta-Fišer a Dopravní stavby Brno.
    Radní také schválili zahájení zadávacího řízení na rekonstrukci kanalizace, vodovodu a komunikace v Minské, Horově a Bráfově ulici. "Předpokládaná cena této investice činí 264 milionů bez DPH," uvedl Kotzian. Stavební práce by měly začít letos na podzim.
    Úprav se dočká také Vaňkovo náměstí, kde vznikne okružní křižovatka a městský odpočinkový prostor se zelení. Tady město předpokládá cenu téměř 50 milionů korun včetně daně. Začít stavět by se mělo letos v červenci. "Současně s rekonstrukcemi velkých ulic intenzivně pracujeme na zkapacitnění silnice Žabovřeská, která je součástí velkého městského okruhu," dodal Kotzian.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...
Bednařík Adam
30.01.14 06:13
zobrazit všechny komentáře