MUTINA – hvězdná sestava designérů !

Vložil
Tisková zpráva
21.01.2014 08:00
ARCHTILES s.r.o.

Mutina, jedna z nejzářivějších hvězd na pomyslném kachličkářském nebi. Italská značka opírající se o mnohaletou tradici, ale přitom nová, svěží, inovativní, odvážná. Společnost pracující se špičkovými designéry v čele s megastar Patricií Urquiolou, která pro Mutinu vytvořila kolekce Azulej a Déchirer. Firma Archtiles je hrdá, že má ve svém katalogu dlaždičky a obklady firmy Mutina.

Mutina, Azulej

Spolupráce se špičkovými designéry je pro firmu Mutina klíčová, díky ní ji architekti a interiéroví designéři řadí k absolutní špičce. Produkty keramičky z městečka Fiorano nedaleko Modeny vzdávají hold zázrakům přírody, v interiéru vytváří hluboký dojem a jsou ověnčeny řadou různých cen.

Výrobky této firmy jsou určeny náročným zákazníkům. „Mutina není klasický výrobce obkladů a dlažeb. Je to alchymista, který vyrábí produkty na hony vzdálené od klasického sortimentu dlažeb a obkladů. Jsou to experimentátoři, kteří se vůbec neřídí názorem mainstreamu,“ vyzdvihuje Petr Kunt.

To dokazuje především aktuální kolekce, která pochází z tvůrčí mysli japonského designéra Tokujin Yoshioka a světoznámé londýnské dvojice Edward Barber & Jay Osgerby. Prvně jmenovaný pro Mutina navrhl už velmi úspěšnou řadu Phenomenon oceněnou Wallpaper Design Award a Elle Decoration Design Award 2011. Londýňané Barber a Osgerby na sebe nedávno upozornili například pochodní pro Olympijské hry v Londýně v roce 2012, za kterou je prestižní časopis Wallpaper zařadil mezi nejlepší designéry roku.

Ale katalog Mutina je mnohem pestřejší. Jako obrazy moderního umění vypadají produkty navržené izraelským designérským duem Raw Edges. Zajímavé, neotřelé výrobky vznikají také  ve studiích designérky a architektky Moniky Armani, průmyslové designérky a restaurátorky Silvie Giacobazzi, francouzských špičkových designérů Ronana & Erwana Bouroullecových a v neposlední řadě milánského designéra a architekta Rodolfo Dordoniho.

„Ve spolupráci s významnými designéry zkouší značka Mutina nové věci, neotřelé nápady. Jejich pohled na keramické dlažby a obklady vychází ze samé podstaty a pravé hodnoty tohoto materiálu (pálené hlíny/keramiky/ porcelánu), kterou pouze upravují do různých tvarů povrchů a barev bez toho, aby porušili její vlastní krásu,“ prozrazuje tajemství značky Petr Kunt z Archtiles.

0 komentářů
přidat komentář

Související články