Ostravané mohou ovlivnit budoucí podobu lesoparku Benátky a okolí

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
10.01.2014 15:30
Ostrava

Benátky, současný stav
Ostrava - Obyvatelé Ostravy se od dnešního dne mohou zapojit do hlasování o budoucí podobě rozsáhlého území v okolí lesoparku Benátky. Ostravský magistrát spustil speciální webové stránky, na nichž mají lidé možnost podpořit projekty navržené ve strategické studii území, kterou pro město zpracovalo architektonické studio, řekl dnes ČTK vedoucí oddělení prezentace a vztahů k veřejnosti Michal Bayer.

    Podrobné informace o připravovaných projektech i studii lze najít na webových stránkách www.benatky.ostrava.cz. Jednotlivé projekty jsou na stránkách rozděleny do několika sekcí a lidé se k nim mohou vyjadřovat do konce března. "Výsledky ankety nám pomohou upřesnit a stanovit priority pro postupnou realizaci představovaných dílčích projektů," podotkl Bayer.
    Celkem 57 projektů navržených ve studii má hodnotu zhruba dvě miliardy korun. Vedení města předpokládá, že na řadu projektů by v novém plánovacím období mohlo získat evropské dotace. Počítá se také s financemi města či soukromých subjektů.
    "Hulvácké koupaliště, na kterém v minulosti strávil léto nejeden obyvatel Ostravy, dávno neexistuje, ale zanedbaná, leč zajímavá lokalita hulváckého lesa a přilehlých rybníků známých pod názvem Benátky stále nabízí, že by zde znovu mohla vzniknout odpočinková zóna," řekl Bayer. Připomněl, že i s dalšími přilehlými lokalitami se tak rozsáhlá studie zabývala územím o celkové rozloze 203 hektarů a dotýká se několika městských obvodů.
    "Jedná se o ojedinělý projekt, který svým rozsahem i náplní může značně přispět k atraktivitě Ostravy. Hlavním cílem je zvelebení dosud zanedbávané městské části pomocí projektů zaměřených na trávení volného času a rekreaci, které povedou ke zvýšení kvality života obyvatel města, zejména potom obyvatel čtyř městských částí, které s oblastí sousedí," řekl primátor Petr Kajnar (ČSSD).
    Studie počítá například s dobudováním cyklostezek, vytvořením podmínek pro rekreační rybaření, vznikem volnočasových, zábavních či sportovních center. V návrzích je třeba i obora pro chov zvěře, okruh pro běh a in-line bruslení, rozhledna, park vůní či lesní lázně.


Studii vyhotovilo architektonické studio MS architektura a design v čele s Ing. arch. Michalem Šourkem a Ing. Arch Milanem Ševčíkem.
doplněno redakcí Archiwebu; zdroj www.benatky.ostrava.cz

Benátky - mapa jedné z šesti řešených oblastí; zdroj www.benatky.ostrava.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články