Plzeň chce autobusové nádraží vedle vlakového

Vložil
ČTK
30.05.2006 11:05
Plzeň

Plzeň - Druhé autobusové nádraží vznikne v Plzni vedle hlavního vlakového nádraží. Radnice zahájila přípravu pozemků v prostoru mezi křižovatkou u obchodního domu Tesco, zdí vlakového nádraží a Hamburkem, kde sídlí městský soud. Píše to dnešní Právo v regionální příloze.

Menší nádraží by mělo výhodnou pozici u silnice na Prahu. Zejména by ale umožnilo lidem výrazně lepší přístup k MHD než současné centrální autobusové nádraží, které je od vlakového dva kilometry - naproti hlavní bráně plzeňské Škodovky. "Důležitá by byla návaznost spojů na vlaky a linky MHD, cestující by snadno přestupovali," řekl náměstek primátora Petr Náhlík. Studie počítá s propojením obou nádraží podchody.
V místě plánované stavby je v současné době provizorní nástupiště a shromaždiště námezdních dělníků z východních zemí. Město chce v  této lokalitě soustředit malé zastávky z nedaleké ulice U Prazdroje a také od papírenského parku na Slovanech. Tam byly zastávky zřízeny hlavně kvůli dělníkům z Doudlevců, kteří už je nevyužívají, dodal Náhlík.
Radní zatím nedokáží odhadnout, kdy by mohl plán nabrat reálnější obrysy. Vedení města zahájilo proces projednání změna územního plánu lokality U Hamburku. Podle Náhlíka potrvá projednávání záměru zhruba rok.
0 komentářů
přidat komentář

Související články