V centru Brandýsa může směnou pozemků vzniknout nový park

Vložil
ČTK
02.01.2014 20:10
Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (u Prahy) - V Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi pokračují zastupitelé v rozhodování o směně pozemků, která by s sebou přinesla nové obchodní centrum. Za pozemek v průmyslové zóně nabídl developer městu větší pozemek v centru města. Tam by v případě, že ke směně dojde, měla vzniknout odpočinková rekreační zóna. ČTK to dnes řekl starosta Ondřej Přenosil (ODS).
    Na městském pozemku v průmyslové zóně Brandýsa je nyní podle starosty asi 15 zahrádek, které mají tamní obyvatelé v pronájmu. "Ti zahrádkáři to mají pronajaté od města, ale od počátku vědí, že jsou tam v nájmu a ta nájemní smlouva je kdykoli vypověditelná," řekl starosta.
    Město dostalo v prosinci nabídku od developera, který chce v průmyslové zóně postavit obchodní centrum a pozemky chce vyměnit za jiné v centru města. "Ty pozemky, které nabízí investor jako protihodnotu, jsou pozemky v centru města asi 150 metrů od náměstí Brandýsa. Dokonce v části, která je ze dvou stran obklopena sídlišti, takže je tam velká koncentrace obyvatel. Z další strany pozemků je nemocnice," řekl starosta. Podle něj by v případě směny pozemků vznikl v centru města velký park pro rekreaci a odpočinek obyvatel. "Nabízejí dvojnásobnou výměru k tomu, co chtějí od města. To je na té váze, která převažuje, jestli k tomu přistoupit nebo ne," dodal Přenosil.
    Kromě nájemců zahrádek jsou proti stavbě nového obchodního centra v Brandýse také obyvatelé druhé části města, Staré Boleslavi. Podle nich je už v Brandýse nákupních středisek několik, zatímco ve Staré Boleslavi jsou podle ních nákupní možnosti nedostatečné. Starosta už oslovil s nabídkou pozemků ve Staré Boleslavi několik obchodních řetězců. "Oslovil jsem jich pět, čtyři napsali okamžitě že ne, jeden z řetězců o tom ještě uvažuje," doplnil starosta.
0 komentářů
přidat komentář