Českobudějovický Dům umění představí současnou architekturu

Vložil
ČTK
31.12.2013 21:50
České Budějovice

Gion A. Caminada
České Budějovice - Výstava pod zakódovaným názvem 1===1 zahájí 9. ledna novou sezónu v českobudějovickém Domě umění. Představí dílo rakouského výtvarníka Manuela Knappa. Galerie v roce 2014 nabídne celkem osm výstav, bude prezentovat dílo známého slovenského fotografa, několika významných architektů z Česka, Rakouska a Švýcarska, laureátky Ceny Jindřicha Chaloupeckého a v závěru pak dílo amerického výtvarníka Christiana Helwinga.
    Dramaturgie českobudějovické galerie moderního umění, jíž zřizuje město, je od roku 1998 zaměřena na současné výtvarné umění a architekturu. Na výstavu Manuela Knappa naváže vernisáž slovenského fotografa Viktora Kopasze. Od března do srpna je v plánu architektonický trojblok: jako první se představí MCA atelier - jedna z nejpřednější českých kanceláří, vystřídá ji výstava osobnosti evropské architektury - Giona Caminada ze Švýcarska, který se věnuje revitalizaci vesnice a venkova, a léto bude patřit environmentálnímu projektu mladých architektů H3T z Prahy.
    Po prázdninách je v dramaturgickém plánu výstava původem českého umělce, ale celý život žijícímu v Rakousku - Františku Lesákovi. Po něm do Budějovic přijede laureátka Ceny Jindřicha Chaloupeckého Kateřina Šedá a konec roku bude věnovaný americkému výtvarníkovi Christianu Helwingovi.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
du14
michal škoda
01.01.14 05:19
zobrazit všechny komentáře

Související články