Poblíž centra Plzně vzniknou dva domy s velmi luxusními byty

Zdroj
Václav Prokš
Vložil
ČTK
31.12.2013 20:20
Plzeň

Plzeň - Dva luxusní bytové domy, v Plzni údajně výjimečné, začne stavět na jaře poblíž centra místní firma Livingstone. Má územní rozhodnutí a žádá o stavební povolení. Stavba skončí nejdéle do podzimu 2015. ČTK to řekl Petr Mudra, jednatel výrobce nábytku Arbyd z Chotíkova u Plzně a spolumajitel developerské firmy. Chce začít se stavbou co nejdříve, protože v centru Plzně se chystají konkurenční projekty ve Veleslavínově ulici a v Mlýnské strouze.
    Zájem o dražší i levnější byty s parkováním je podle Mudry v klidné městské části Roudná velký. Byty vzniknou na atraktivním místě v proluce mezi ulicemi Otýlie Benýškové a Pod Všemi svatými. Lokalita je pár minut od centra a mezi zelení i sportovišti.
    Blíže ulici Otýlie Benýškové bude devítipodlažní dům s deseti byty. Podle Mudry bude luxusnější než nedávno otevřený Palác Ehrlich, který navrhoval architekt Bořek Šípek, ale za nižší ceny. Byty budou ovládané přes telefony a tablety, kde se například majitelům zobrazí, kdo zvoní. Dole budou obchody a kanceláře, nad nimi dvě patra po třech bytech 120 až 130 m², dále dva byty 200 m² s terasami a nahoře dva 200metrové byty s klasickou i zimní zahradou.
    "Chceme si s domem trochu pohrát a nechat ho například celý zarůst, aby byl zelený. Nechceme to pojmout ryze jako byznys," uvedl. Firma si tam ponechá kanceláře. Druhý pětipodlažní dům bude nižší, ale se 16 menšími byty, které nebudou tak luxusně vybavené.
    Byty nabídne investor "holé". "Aby to byl ideální prostor pro budování interiéru. Lidé si budou sami volit například i podobu koupelny. Byt by měl být vymyšlený a provázaný v jednom duchu," uvedl Mudra. Investor poskytne kupci zdarma návrh interiéru celého bytu od architekta Luboše Kouřima a poté se mohou lidé rozhodnout, jestli byt vybaví firma Arbyd nebo jiná. "Ve světě se to provádí běžně. Standardy, které se u nás nabízejí, tam dávat nechceme," řekl.
    Oba domy, z nichž je výhled na celou Roudnou, centrum města i plzeňskou kotlinu, budou mít vnitřní parkovací stání a dvě podzemní patra. Pozemek koupil developer od soukromníků žijících v cizině.
0 komentářů
přidat komentář