Jevíčko vybuduje rozhlednu na vrchu Kumperk

Vložil
ČTK
25.12.2013 21:15
Jevíčko

Jevíčko (Svitavsko) - Radnice v Jevíčku postaví po letech odkladů poblíž města turistickou rozhlednu. Stát bude na nedalekém vrchu Kumperk. Město již na vyhlídkovou věž získalo dotace, řekl ČTK místostarostu Miroslav Šafář. "Nyní budeme v soutěži hledat dodavatele a následně zastupitelstvo rozhodne o stavbě," uvedl.
    Záměr postavit rozhlednu byl schválen už před sedmi lety pro mikroregion Moravské Třebové a Jevíčka. Od té doby se ale dvakrát změnilo zastupitelstvo a nebylo myšlence vždy nakloněno.
    Ze Státního zemědělského intervenčního fondu Jevíčko dostane 1,8 milionu korun, dalších 300.000 od mikroregionu. Náklady na stavbu Šafář odhaduje zhruba na 2,5 milionu korun, město by tak muselo doplatit asi 400.000 korun ze svého rozpočtu.
    V Pardubickém kraji vzniklo v posledních letech hodně rozhleden, další byly opraveny. Obnovena byla vyhlídková věž na Suchém vrchu v Orlických horách, vybudována byla rozhledna Pastýřka na 516 metrů vysokém Pastvisku u Moravské Třebové, několik jich stojí také v okolí Proseče na Chrudimsku. Originální celodřevěná rozhledna Bára architekta Martina Rajniše stojí u Chrudimi.
0 komentářů
přidat komentář

Související články