Informační centrum ČKAIT vydává Stavbařova průvodce Evropou

Vložil
Tisková zpráva
16.12.2013 22:20
Existují stavby, které jsou krásné, technicky dokonalé a všichni je známe. Všichni známe Eiffelovu věž, Gaudího architektonický koncert v Barceloně nebo londýnský Tower Bridge. Existují také stavby, které jsou krásné, technicky dokonalé, ale jejich osud jim nedopřál takovou popularitu, nebo jsou oceňovány jen hrstkou odborníků. A proto vznikla kniha Stavbařův průvodce Evropou.
Její obsah by se dal definovat jako evropský bedekr zajímavých staveb pro náročné. Každou uvedenou stavbu doplňují fotografie, praktické informace a text, v němž je uveden nejen popis stavby, ale také příčina jejího vzniku, komplikace provázející návrh a výstavbu, způsob současného užívání, a pokud to bylo možné, i příběh, dávající osudu dané stavby specifickou pointu.
Kniha je určena nejen lidem přímo z oboru, tedy architektům, projektantům a stavitelům, ale hlavně nadšencům, pro něž je několikahodinová nebo několikadenní cesta za poznáním těch nejzajímavějších děl stavitelství a architektury mimořádným zážitkem. Vybrané stavby jsou monumentální nebo měří jen pár metrů, jejich krása spočívá v jejich vzhledu, v jejich technickém řešení nebo mají tak zajímavou historii, že je nelze opomenout. Jde o stavby, které byste dle zkušených cestovatelů-odborníků měli vidět.



Stavbařův průvodce Evropou
365 evropských staveb, které byste neměli na svých cestách minout

Autor: kolektiv autorů
Vydavatel: Informační centrum ČKAIT, 2013
Formát, počet stran: A5, vazba V4, str. 280
Cena: 315 Kč vč. DPH
0 komentářů
přidat komentář