Nový web Národní galerie staví na vizuální stránce

Vložil
ČTK
11.12.2013 23:30
Praha

Praha - Národní galerie v Praze spustila nové webové stránky, které jsou čtvrtou generací její webové prezentace. Na úvodní stránce převládá obraz nad textem, vedle aktualit pro návštěvníky je na ní nově umístěn odkaz na video. To první nabízí rozhovor s malířem Janem Pištěkem, který v NG právě vystavuje.
    Fanoušci sociálních sítí se mohou přes úvodní stránku přidat ke sledování stránky NG na Facebooku. K dispozici bude i blog NG a postupně budou k vidění i dokumenty o výtvarných dílech NG a virtuální prohlídky vybraných výstav.
    "Cílem je představit návštěvníkům Národní galerii v Praze ve všech jejích polohách, v bohaté nabídce krátkodobých výstav, stálých expozic a také doprovodných programů a usnadnit jim orientaci," sdělila ČTK mluvčí NG Eva Kolerusová. Současně je podle ní zachována role webových stránek galerie pro informace vědeckého, odborného, metodického a uměleckohistorického charakteru, které budou postupně doplňovány.
    Smyslem vytvoření nových stránek je podle zástupců NG také představit galerii jako místo, kde se stále něco děje a kde lidé najdou nejen výtvarné umění, ale i divadlo, hudbu nebo tanec. Pro zahraniční návštěvníky je určena anglická verze, postupně přibudou vybrané návštěvnické stránky i v dalších světových jazycích: němčině, francouzštině či ruštině. Bude přidán i oficiální elektronický katalog Sbírek Národní galerie, který prochází rekonstrukcí.
    Novinkou budou profily odborných zaměstnanců NG - kurátorů, lektorů, ale i dalších pracovníků - ti jsou propojeni s aktuálními výstavami i doprovodnými programy. Novinkou pro novináře je Presscentrum.
0 komentářů
přidat komentář