V Jílovém u Prahy začala výstavba školy za 46 milionů

Vložil
ČTK
11.12.2013 22:25
Jílové u Prahy

Jílové u Prahy - V Jílovém u Prahy začala výstavba nové budovy potravinářského učiliště za 46 milionů korun. Většinu nákladů zaplatí Evropská unie. Jednopatrový objekt s třídami, tělocvičnou, kabinety, sborovnou, šatnami a dalším zázemím by měl být hotov do jara 2015. V současnosti navštěvuje jílovské učiliště zhruba stovka studentů. Kapacita školy po dokončení nového objektu vzroste přibližně na trojnásobek, sdělila dnes ČTK mluvčí kraje Nicole Mertinová.
    Výstavbě v areálu učiliště v listopadu předcházela demolice nevyhovujícího provizorního objektu. Na novou budovu získal kraj dotaci 39 milionů korun a zbytek doplatil ze svého rozpočtu.
    Škola chce podle ředitelky Evy Hruškové do nových prostor zavést nejmodernější technologie. "Obor potravinářství nabízí absolventům určitě dobré uplatnění na trhu práce, a tak, jak se zlepší zázemí našeho učiliště, očekávám i zvýšení zájmu o naši školu," dodala Hrušková. Hejtman Josef Řihák (ČSSD) uvítal, že škola se buduje takzvaně na zelené louce. "Je to snazší a levnější než renovovat starý objekt," poznamenal.
    Na území Středočeského kraje působí vedle škol zřizovaných krajem a obcemi také soukromé školy různých zřizovatelů a školy církevní. Celkově v regionu funguje téměř 1300 školských zařízení.
0 komentářů
přidat komentář