reSITE 2014: Nová témata, ještě víc hostů

Registrace zahájena!

Zdroj
reSITE
Vložil
Tisková zpráva
11.12.2013 15:40
 Třetí výroční konference reSITE se uskuteční 19.-20. června 2014 v nové pražské hale Forum Karlín. Konference bude součástí stejnojmenného festivalu, který se stal za tři roky své existence nejprestižnější mezioborovou akcí zaměřenou na veřejný prostor ve střední Evropě. První avizovanou hlavní hvězdou konference reSITE 2014 bude Michael Kimmelman, jeden z nejvlivnějších amerických teoretiků architektury a hlavní umělecký kritik deníku New York Times.

Akce navazuje na letošní, mimořádně úspěšný ročník, který oslovil více než tisícovku účastníků jednotlivých akcí konaných pod hlavičkou reSITE. Vlastní konference se za dva předchozí ročníky zúčastnilo více než šest desítek vystupujících a 550 diváků ze dvaceti zemí. Leitmotivem letošního  reSITE 2014 jsou Města a krajiny nové ekonomiky.
Z částečně odtajněného programu a jmen některých hostů lze už dnes předpokládat, že se reSITE 2014 zařadí mezi nejprestižnější akce zabývající se městy, jako místy pro život.

reSITE oslovuje především architekty, politiky, urbanisty, developery, krajinné architekty, městské plánovače, ekonomy, inženýry, finančníky, aktivisty, dopravní inženýry, vědce, umělce a studenty. A samozřejmě každého, komu leží na srdci rozvoj měst jako míst pro plnohodnotný život.
 
reSITE 2014 opět přiveze do Prahy více než půl stovky hostů ze zahraničí. Diskutovat se bude zejména na poli architektury, ekonomiky, politiky, financí a městského plánování. Cílem organizátorů je zvýšit nejen kvalitu diskuse o uvedených problémech, ale poukázat na konkrétní úspěšná řešení z domova i zahraničí a inspirovat tak dění v dalších městech střední Evropy. Hlavními tematickými okruhy budou: Strategické plánování a veřejná diskuse; Občanská odolnost, město pro všechny;  Zahušťování a rozvoj; Industriální minulost - inovativní budoucnost.

Klíčovými hosty reSITE 2014 budou:
Michael Kimmelman [hlavní kritik architektury v New York Times • NYC] / Kate Ascher [Happold Consulting • Londýn] / Tomáš Hudeček [primátor hl. m. Praha] / Eugene Asse [ředitel Moskevské školy architektury • Moskva] / Andrej Griněv [Artkartel • Moskva] / Tomáš Ctibor [Institut plánování a rozvoje • Praha] / Marek Dospiva [Penta Investments • Praha] / Adam Greenfield [London School of Economics • Londýn] / Jan Ludvík [Karlin Group • Praha] / Erik Frijters [Fabric • Rotterdam] / Pavel Hnilička [Institut plánování a rozvoje • Praha] / Fritz Kuhn [primátor Stuttgartu • Německo] / Michel Desvigne [Michel Desvigne Paysagiste • Paříž] / Michael Brown [ředitel • Calgary Municipal Development Authority • Calgary] / Jón Gnarr [primátor města Reykjavík, Island] / Maxwan [Rotterdam] / Henk Ovink [hlavní poradce organizace Hurricane Sandy Rebuilding Task Force • Washington D.C.]
 
500 důvodů proč se zúčastnit: Kromě účasti půl tisícovky zajímavých hostů nejen mezi vystupujícími na konferenci, ale i v auditoriu a na dalších akcích je reSITE jedinečný zejména tím, že je:


> Nejinovativnější akcí zasvěcené plánování, architektuře, krajinářství a politice životního prostředí ve střední Evropě.
> Možností potkat špičkové světové architekty, ekonomy, kritiky, developery a zástupce neziskových organizací, které spojuje zájem o veřejný prostor
> Příležitostí osobně poznat a získat kontakty na mnoho světových osobností z oboru
> Místem, kde lze potkat odpovědné politiky a diskutovat s nimi otázky na platformě mezinárodního diskusního fóra
> Unikátní událostí, kde se tvůrčím profesionálům otevírá možnost srovnat přístupy k architektuře, krajinné architektuře a urbanismu v zahraničí a u nás
> Příležitostí pro developery a ekonomy možností poznat nejprogresivnější myšlenky a modely financování
> Prostorem pro neziskové organizace a aktivisty otevřít palčivá a kontroverzní témata a konfrontovat s nimi zástupce jiných oborů
> Ojedinělou šancí získat inspiraci, jak lépe vyŘEŠIT své město!
 
Zaregistrujte se dnes!!

Při online registraci do 31. ledna 2014 získáte zvláštní slevu ve výši 15% z registračního poplatku. Pro přihlášené do 15. března platí sleva 10% ze vstupného. Pro zájemce registrované po 12. červnu bude registrační poplatek za konferenci navýšen o 15% proti plné výši registračního poplatku
 
REGISTRACE
 
Konferenci podporuje Penta
Spoluorganizátor:Institut plánování a rozvoje hl.m. Prahy (dříve URM)
 

Pro další informace ohledně témat, hostů a dalších projektů sledujte naše kanály - sledujte #reSITE2014: Facebook, Tumblr & Twitter.

Festival reSITE založil v roce 2011 americký urbanista Martin Barry. Jeho programovým ředitelem se stal letos díky grantovému programu Nadace Vodafone Rok jinak architekt Osamu Okamura, dříve dlouholetý šéfredaktor architektonického časopisu ERA21.

faceboook | www.facebook.com/reSITEfestival       
twitter | @reSITEfestival
web|www.workshop.resite.cz
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
pro pořádek
Petr Velička
11.12.13 11:28
zobrazit všechny komentáře

Související články