Lidé v Praze 5 protestovali proti výstavbě domů U Nikolajky

Vložil
ČTK
09.12.2013 20:05
Praha

foto: praha5.zeleni.cz
Praha - Zhruba čtyři desítky lidí Prahy 5 dnes protestovaly proti výstavbě bytových domů v ulici U Nikolajky. Developerská firma Central Group chce v lokalitě postavit dva domy s více než stovkou bytů. Podle obyvatel je projekt předimenzovaný a zhorší dopravu a životní prostředí v okolí. Firma již začala s kácením stromů na zhruba 4000 m². Central Group již minulý týden ČTK sdělil, že má všechny potřebné dokumenty a začal stavět v souladu se zákonem.
    Výstavbu zahájila firma tím, že na místě v uplynulých dvou týdnech vykácela kolem 400 stromů. "Tím developer otřesně zdevastoval naše životní prostředí, kterého jsme si zde jako letití obyvatelé velice vážili. Nyní se tu rozmachuje a obrovským tempem ničí vše, co mu stojí v cestě," uvedly organizátorky protestu.
    "Na základě pravomocného stavebního povolení byla zahájena stavba a předpoklad jejího dokončení je do poloviny roku 2015," uvedla před týdnem mluvčí firmy Martina Pavlisová.
    Protesty proti stavbě začaly již v roce 2004. Firma na Nikolajce chce vystavět dva bytové domy s více než stovkou bytů. Místní obyvatelé se bojí, že výstavba zhorší kvalitu života, zlikviduje zeleň a zatíží ulice novou dopravou. Firma ale v minulosti získala všechna potřebná povolení.
0 komentářů
přidat komentář