ČSOB rozšíří centrálu v pražských Radlicích o další budovu

Vložil
ČTK
06.12.2013 21:15
Praha

Chalupa architekti

Josef Pleskot / AP Atelier, ústředí ČSOB Group, Praha-Radlice, 2005 - 2006
Praha - Československá obchodní banka v rámci úspor rozšíří svou centrálu v pražských Radlicích o další administrativní budovu a uvolní některé dosud využívané objekty v Praze. Banka o tom dnes informovala ČTK. Konkrétní objem úspor neupřesnila.

    Autorem vybrané studie nové budovy a školícího centra je architektonické studio Chalupa Architekti. Začátkem roku 2014 ČSOB vypíše výběrové řízení na developera, který bude odpovědný za projektovou přípravu a realizaci stavby. Stavět by se mělo v letech 2015 a 2016.
    "Cílem výstavby je především snížit náklady na provoz. Nová centrála zjednoduší a zefektivní spolupráci celého ústředí skupiny," uvedla výkonná ředitelka útvaru Facilities management ČSOB Zora Křičková. ČSOB na jaře oslovila pět architektonických ateliérů. "Nakonec jsme zvolili variantu, která nejlépe splňovala veškeré naše požadavky. V tuto chvíli máme vybranou studii a zpřesňujeme zadání pro výběrové řízení na developera, jež bude zahájeno začátkem příštího roku," dodala.
    V nové budově ústředí bude pracovat zhruba 1400 lidí, kteří jsou dnes rozmístěni v různých objektech po celé Praze. V následujících měsících zahájí proto ČSOB prodej části z nich. Vedle budovy v Roztylské ulici na Chodově půjde také o budovy na Pankráci a v Holešovicích v ulici U Průhonu, avšak s podmínkou, že je až do přestěhování bude moci využívat. Do Radlic se přesunou vedle zaměstnanců banky také zaměstnanci některých dceřiných společností sídlících v Praze.
0 komentářů
přidat komentář

Související články