V Ostravě skončila rekonstrukce prostor před hlavním nádražím

Vložil
ČTK
02.12.2013 21:05
Ostrava

PROJEKTSTUDIO

Ostrava - V Ostravě dokončili rekonstrukci prostor před hlavním nádražím. Renovace za zhruba 71 milionů korun byla letošním největším investičním projektem centrálního městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Jana Pondělíčková. Modernizace přinesla kvalitnější propojení městské hromadné dopravy, ale například i rozšíření parkovacích míst.
    Přestavba začala letos v únoru, původně přitom měly úpravy začít už minulý rok, kdy obvod vypsal výběrové řízení na dodavatele stavby. Veřejnou zakázku ale obvod nakonec zrušil, protože měl podezření na společný postup uchazečů. V původní soutěži se cena úpravy prostoru před nádražím vyšplhala na 111 milionů korun, při opakovaném výběrovém řízení se ji podařilo snížit na 71 milionů korun.
    "Jsem rád, že se nám podařilo s úsporou zhruba 40 milionů korun stavbu v řádném termínu a v požadované kvalitě dokončit. Z velké části díky prostředků z Evropské unie jsme vytvořili esteticky příjemnou a funkční dopravní bránu do města," řekl ČTK místostarosta Dalibor Mouka.
    U nádraží přibyla nová točna pro dálkové autobusy, rozšířila se trolejbusová smyčka, nechybí ani bezbariérový přístup, dispečink se zázemím pro řidiče a objekt s občerstvením a veřejnými toaletami. "Pro občerstvení v současné době hledáme nového nájemce," vysvětlila Pondělíčková. Rozšířil se také počet parkovacích míst, kterých původně bylo před nádražní budovou padesát, nyní je to necelá stovka.
0 komentářů
přidat komentář

Související články