Výstava projektů vesmírného architekta Davida Nixona se přesunula do parteru NTK

Zdroj
faama cz s. r. o.
Vložil
Tisková zpráva
02.12.2013 13:55

Parter Národní technické knihovny do 20. 12. 2013, každý všední den je parter otevřen od 7.30 do 24.00, v sobotu od 9.00 do 17.30

Výstava se koná pod záštitou starostky městské části Praha 6 Marie Kousalíkové a pod záštitou děkana Fakulty architektury ČVUT.
Mediálním partnerem je archiweb.cz

Zahájení výstavy

Retrospektivní výstava zahrnující 42 projektů a 8 videí, která shrnuje životní dílo britského architekta Davida Nixona, průkopníka oboru vesmírné architektury a dlouholetého kolegy Jana Kaplického, se kterým založil studio Future Systems, je nyní přístupná každý všední den až do půlnoci, a to v parteru NTK.
Vidět zde můžete například návrhy nábytku pro kosmonauty, robota navrženého pro výzkum povrchu Marsu či slavnou Coexistence Tower, kterou David Nixon navrhoval spolu s Janem Kaplickým. Videa pak nabízejí například záběry z druhé poloviny 80. let, kdy David Nixon představil rozkládací stůl navržený pro NASA či testovací let konceptu kosmické lodi Roton.

www.nahranicivesmiru.cz

https://www.facebook.com/NaHraniciVesmiru

Pořadatelé výstavy
faama cz s. r. o.

Partneři výstavy

FA ČVUT, NTK, Sobriety, Bioport, tonit, faama cz, Space Innovations, Nadační fond Kaplicky Centre, archiweb.cz, MČ Praha 6, Netmail, Pozitiv, Nadační fond Art-Now, Intexpo, Signpek, CIGLER MARANI ARCHITECTS, etna iGuzzini, Bscom, ateliér Míková Hexnerová

Vstupné
vstup volný

Adresa

Národní technická knihovna
Technická 6 / 2710
160 80 Praha 6 – Dejvice
0 komentářů
přidat komentář

Související články