Tržby Arch.Designu loni klesly na 116 milionů Kč

Vložil
ČTK
01.12.2013 13:35
Brno

Ing. arch. Jana Háyeková, jednatelka společnosti Arch.Design, s.r.o.
Brno - Brněnské společnosti Arch.Design, která se zabývá projektováním pozemních a dopravních staveb, loni klesl zisk o více než polovinu na 300.000 korun. Zisk společnosti je nejnižší za poslední tři roky. ČTK to zjistila z výroční zprávy založené ve Sbírce listin.
    Firmě v posledních třech letech pravidelně klesají tržby za prodej vlastních výrobků a služeb. Loni dosáhly na 116 milionů korun. Meziročně to znamená pokles o 17%. Naprostou většinu tržeb společnosti realizuje v tuzemsku. Tržby ze zahraničí dosáhly na 676.000 korun.
    Arch.Design vlastní architekt Jaroslav Kobza. Spolu s bývalým jednatelem Jaroslavem Dokoupilem dostali loni na podzim tříletý zákaz se účastnit výběrových řízení na veřejné zakázky. Představenstvo České komory architektů (ČKA) je odsoudilo za neetické chování a nepředcházení vzniku střetu zájmů týkající se jedné z připravovaných brněnských staveb.
    Z výroční zprávy firmy vyplývá, že Kobza s Dokoupilem koncem loňského roku odstoupili z pozic jednatelů ve prospěch architektky Jany Háyekové.
    Arch.Design patří k největším projekčním kancelářím v regionu. Zpracovával například projektovou dokumentaci pro provádění stavby, autorský dozor a dokumentaci skutečného provedení Mezinárodního centra klinického výzkumu (International Clinical Research Center - ICRC) v Brně.

Hospodářské výsledky společnosti:

Rok Tržby v mil. Kč Zisk po zdanění v mil. Kč
2010 163,7 6,3
2011 138,8 0,9
2012 116,0 0,3

Výzkumné centrum CEITEC pro pokročilé materiály a technologie - v realizaci (investor: VUT v Brně, invest. náklady: přes 600 mil. Kč, zpracovatel PD: Arch.Design, s.r.o.)
0 komentářů
přidat komentář

Související články