Ml. Boleslav postaví novou sportovní halu, projekt už vzniká

Vložil
ČTK
30.11.2013 16:20
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - Mladá Boleslav připravuje projektovou dokumentaci na stavbu nové sportovní haly, která má vzniknout u páté základní školy. Stavbu za přibližně 24 milionů korun by měla zaplatit městská pokladna a vše by se mělo stihnout do konce příštího roku, řekl dnes na tiskové konferenci primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati (ODS).
    Radní původně uvažovali o umístění nové haly vedle stávající sportovní haly na severním sídlišti, nakonec se ale rozhodli pro její stavbu u páté základní školy. "Nebylo by logické, aby děti přes celé město musely jezdit na tělocvik na sportovní halu," řekl Nwelati.
    Nyní se připravuje projektová dokumentace a investice bude zahrnuta do rozpočtu města v roce 2014. Hala bude podle Nwelatiho v dopoledních hodinách sloužit jako nadstandardní tělocvična pro školu a odpoledne bude otevřena pro sportování veřejnosti.
    Jak bude nová hala vypadat, je zatím podle radních v řešení projektanta, náklady na její stavbu nemají přesáhnout 24 milionů korun. "Projektant nebude mít jednoduchou práci, protože už jsme měli zpracovanou jednu studii, ale zde se cena pohybovala kolem 40 milionů korun. To je pro nás nepřijatelná cena. Musí tedy projekt upravit tak, aby byly náklady pro město menší," dodal primátor. Stavba haly by měla být zahájena i dokončena v příštím roce.
0 komentářů
přidat komentář

Související články