Na každého obyvatele Liberce připadá 1,2 m² nákupního centra

Vložil
ČTK
29.11.2013 10:20
Praha

Praha - Na každého obyvatele Liberce připadá 1,2 metru čtverečního nákupního centra, v přepočtu na tisíc obyvatel tedy 1200 m². Republikový průměr přitom činí asi 220 m² na tisíc lidí, v Praze pak 723 m² v nákupním centru na tisíc obyvatel. Vyplývá to z aktuální analýzy realitní poradenské společnost DTZ. Celoevropský průměr dosahuje 261 metrů čtverečních nákupního centra na tisíc obyvatel.

    Maloobchodních ploch v Česku přibude, developeři totiž letos podle DTZ dokončí 181 tisíc metrů čtverečních retailových ploch. To je nejvíce od roku 2009. V příštím roce pak má v nových obchodních centrech či retailových parcích vyrůst dalších 150 tisíc metrů čtverečních. "Česká republika se však bude s 240 metrů čtverečních na tisíc obyvatel i nadále pohybovat pod evropským průměrem. Ten do konce roku 2014 vzroste na 287 metrů čtverečních na tisíc obyvatel," odhaduje DTZ.
    "Stále častěji se do přehledu nových projektů dostávají komornější záměry kolem deseti tisíc metrů čtverečních plochy, a to ve městech jako jsou Litoměřice nebo Nový Jičín. Nezřídka jde o expanzi již stávajících obchodních center nebo retail parků, případně přestavbu starších objektů," dodává společnost DTZ.
0 komentářů
přidat komentář