Studie mají odhalit bariéry, které komplikují život v Ostravě

Vložil
ČTK
20.11.2013 23:30
Ostrava - Ostrava chce nechat zpracovat tři urbanisticko-architektonické studie, které mají zmapovat největší bariéry ve městě. Studie by měly ukázat, kvůli jakým stavbám je město neprůchodné, komplikované nebo až nevhodné k životu. Novinářům to dnes řekl primátor Petr Kajnar (ČSSD).
    Studie mapující veřejný prostor by se měly zatím soustředit na tři lokality města, a to na jeho centrální část a pak také na dvě nejlidnatější městské části Jih a Porubu. Město za studie, které by měly vzniknout do konce letošního roku, zaplatí přibližně milion korun.
    "Z historického hlediska se mění pohled na funkce města a na to, co lidé potřebují. Jednak dochází v těch místech k vývoji, ale také doprava se stává stále komplikovanější a intenzivnější. Chceme najít problémová místa a právě bariéry, které překážejí k využití města. Chceme je označit a navrhnout jejich řešení tak, aby se město dlouhodobě vytvářelo způsobem, který bude pro obyvatele co nejpříjemnější," podotkl Kajnar.
    Podle něj je jedním z příkladů bariéry ve městě například Horní ulice v městské části Jih. "To je typická cesta, která je skutečnou bariérou mezi jednou a druhou částí na Jihu, to je, jako kdybyste bydleli v jiném městě," řekl Kajnar, který se domnívá, že v Ostravě je těchto problematických míst poměrně hodně. Město jednotlivé studie zadalo odlišným architektům, protože chce získat širší pohled na tuto problematiku.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
No ty bariéry...
Jan Vaněk
22.11.13 11:21
zobrazit všechny komentáře