Jandák se při inspekci do kláštera ve Zlaté Koruně nedostal

Vložil
ČTK
26.05.2006 00:50
Praha

Praha - Do kláštera Zlatá Koruna na Českokrumlovsku se v  pondělí při své inspekční cestě nedostal ministr kultury Vítězslav Jandák. Fakt, že si správce národní památky neudělal na ministrovu návštěvu čas, považuje Jandák za "minimálně překvapující". Správce Zdeněk Troup však tvrdí, že za vše může Jandákova neznalost návštěvního řádu a otevírací doby památek, v pondělí totiž bývá zavřeno. Informují o tom dnešní Lidové noviny.

"Dovnitř kláštera jsme se s celou delegací nedostali, ačkoli jsme byli předem ohlášeni. Provázel nás venku zahradník," postěžoval si listu Jandák.
Správce kláštera, který patří ke kritikům Jandáka, ale vidí celou událost jinak. Pět dní před návštěvou mu údajně volali z ministerstva, že ministr cestuje po Českokrumlovsku a je možné, že se v klášteře zastaví. "Popravdě jsem odpověděl, že v den, kdy mají všechny památky zavřeno, v práci nebudu. Měl jsem po důležité třídenní konferenci a potřeboval si zařídit nějaké osobní věci," tvrdí Troup.
"Kdyby pan Jandák zavolal mému nadřízenému do Budějovic a ten mi oficiálně nařídil, abych byl v klášteře i ve volný den, všechno by bylo v  pořádku," dodal v LN správce. Ředitel Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích Patrik Červák ale nemá pro chování svého pořízeného příliš pochopení. "Fakt, že si správce kláštera neudělá čas na ministra a ani se nesnaží mě o tom informovat, považuji za profesní chybu, kterou budu muset nějak řešit," řekl listu Červák.
8 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Co předcházelo:
hoja
26.05.06 08:23
Pan Troup...
Kočkatra
26.05.06 09:07
Osud pana Troupa
čtenář
27.05.06 03:36
Kastelán dostal trest
Kočkatra
03.06.06 09:35
zobrazit všechny komentáře