Stavba fotbalového stadionu v Hradci získala územní rozhodnutí

Vložil
ČTK
16.11.2013 16:30
Hradec Králové

Hradec Králové - Momentálně druholigový fotbalový klub FC Hradec Králové se může těšit na nový stadion. Stavba arény a obchodního centra za 3,75 mld. Kč v Hradci Králové dnes získala pravomocné územní rozhodnutí. Krajský úřad Královéhradeckého kraje všechny podané námitky zamítl. ČTK o tom informoval Milan Šedivý z královéhradeckého fotbalového klubu.
    "Dnes je pro nás všechny velký den. Na tohle rozhodnutí jsme čekali více jak pět let. Je potvrzeno, že se na místě starého stadionu může stavět stadion nový," uvedl ředitel fotbalového klubu Richard Jukl. Podle něj se již pracuje na plánech potřebných pro vydání stavebního povolení. "Stadion se nám již pomalu, ale jistě na prknech rýsuje," uvedl Jukl.
    Proti vloni v prosinci vydanému nepravomocného územního rozhodnutí podali odpůrci stavby celkem 14 odvolání, která kritizovala hlavně stavbu obchodů. Představitelé developerské firmy ECE Projektmanagement letos v dubnu označili výhrady odpůrců za demagogii a odhadli, že stavba by mohla začít v roce 2015.
    Nabytí právní moci územního rozhodnutí uvítal i náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich. "Budeme pokračovat v práci skupiny složené z projektantů, zástupců fotbalového klubu, města, fanoušků a dalších subjektů na získání dokumentace pro stavební povolení," řekl ČTK Vedlich, který termín získání stavebního povolení či zahájení stavby arény zatím nechtěl odhadovat.
    Princip projektu spočívá v tom, že ECE od města za 259 milionů korun koupí pozemky pro své nákupní centrum Arkády. Město si pak samo postaví nový stadion. ECE se také zavázala, že fotbalovému klubu během deseti let dá 176 milionů korun a zaplatí také asi 115 milionů korun za infrastrukturu, dopravní napojení a demolici stadionu.
    Stavba stadionu by měla město přijít na zhruba 550 milionů korun a trvat by měla jeden rok. Hradecká radnice ve svém rozpočtu na příští rok s žádnými penězi na stavbu stadionu nepočítá. Výdaj 240 milionů na stadion je zatím zahrnut do výhledu rozpočtu pro rok 2015.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Ilustrační foto
František Seifert
16.11.13 05:20
Crestyl
Štěpán Doležal
19.11.13 09:29
zobrazit všechny komentáře

Související články