V M. Boleslavi začnou stavět most přes Jizeru do Čejetic

Zdroj
Anna Pindejová
Vložil
ČTK
15.11.2013 15:45
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - V Mladé Boleslavi začne dlouho očekávaná stavba mostu přes řeku Jizeru do Čejetic za 65 milionů korun. Městu byla prodloužena lhůta pro čerpání dotace na stavbu do konce příštího roku, řekl dnes na tiskové konferenci primátor Raduan Nwelati (ODS). Stavba by měla být hotova do konce příštího léta.

    Stavba mostu byla odkládána kvůli opakovaném odvolávání firmy, která se ve výběrovém řízení umisťovala na druhém místě. Město proto jednalo o prodloužení doby čerpání dotace do konce příštího roku. "Nyní nás začíná brzdit počasí, takže budeme dělat jen práce, které je možné realizovat přes zimu. To je například demolice dvou domů před viaduktem," řekl Nwelati, podle kterého nyní probíhá potřebné stavební řízení.
    Celkové náklady na stavbu mostu jsou přibližně 65 milionů korun, z toho asi 48 milionů pokryje státní dotace, zbylých 17 až 18 milionů korun zaplatí město ze svého rozpočtu. Stavět by se mělo do konce příštího léta.
    Nový most zlepší přístup do příměstské části Čejetice a do vývojového centra Škody Auto. Má vzniknout vedle nynějšího, příliš úzkého mostu směrem dolů po proudu řeky. Starý most bude potom rozebrán. Dvouproudý most bude dlouhý sto metrů, součástí investice bude i výstavba chodníků, cyklostezky a navazujících částí komunikace na obou stranách mostu. V době stavby mostu do Čejetic by se měl pro dopravu využívat most starý.
0 komentářů
přidat komentář