Proti územnímu rozhodnutí pro nádraží v Brně jsou čtyři odvolání

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
14.11.2013 15:15
Brno

Brno - Proti územnímu rozhodnutí na stavbu nového brněnského nádraží v takzvané poloze u řeky se odvolaly čtyři subjekty. Dosud tak nenabylo právní moci a příslušný orgán musí řešit námitky obsažené v odvoláních. Teprve se řeší, kdo bude odvolání řešit kvůli možné podjatosti úředníků brněnského magistrátu, řekl dnes ČTK náměstek primátora Robert Kotzian (ODS).

    Odvolání podala občanská sdružení Děti Země - Klub za udržitelnou dopravu, Stará Osada - Židenice, dále Tomáš Jílek jako fyzická osoba a firma M.B. Keramika. "Až se vyřeší, kdo bude odvolání řešit, začne se probírat jejich věcný obsah. Jsem připraven vyjít vstříc námitkám a také nechat vypracovat novou hlukovou studii, ač si nemyslím, že ta současná má nedostatky," řekl Kotzian.
    Je připraven také se zástupci těch, kteří odvolání podali, diskutovat. "V diskusi jsme schopni řadu věcí řešit a je to podle mě to nejlepší, co můžeme udělat. Je to lepší, než posílat odvolání. Otázkou však je, jestli se oni věcně bavit chtějí," řekl Kotzian.
    Času na řešení odvolání podle něj mnoho není. Nejvíce záleží na orgánech státní správy, které se musí k odvolání také vyjádřit. "Při minulém odvolání trvalo získání jejich stanoviska déle, než by bylo záhodno," uvedl Kotzian.
    Územní rozhodnutí v otázce nového nádraží je už třetí v pořadí. Podle Kotziana je potřeba najít obecnou shodu na poloze nádraží do tří až čtyř let. Občanská sdružení totiž prosazují variantu nového nádraží pod Petrovem, proto se snaží bojovat proti nádraží u řeky všemi přípustnými prostředky. "Pokud shodu nenajdeme, nebude pravděpodobně žádné nové nádraží a budeme se potýkat s problémy současného," podotkl Kotzian.
    Ministerstvo dopravy již postupně dopracovává studie proveditelnosti pro obě varianty. Dokončené budou v prvním čtvrtletí příštího roku. Podle nich se hodlá ministerstvo rozhodnout, kterou variantu bude podporovat. Stavby obou variant by vyšly zhruba na 20 miliard korun.
0 komentářů
přidat komentář