Na pražské náplavce rostou Lázně na Lodi od H3T Architekti

Zdroj
Lázně na Lodi
Vložil
Tisková zpráva
11.11.2013 16:05
Vít Šimek
Štěpán Řehoř
H3T Architekti

Architektonické studio H3T architekti buduje pilotní projekt lázeňského zařízení na palubě lodi (A)void Floating Gallery na Rašínově nábřeží. Lázně na Lodi nabídnou finskou saunu s výhledem na Hradčany a s kapacitou 20 osob, hygienické zázemí a vnitřní i venkovní odpočívárnu. Vše bude umístěno na parníku (A)void zakotveném na náplavce na úrovni tramvajové zastávky Výtoň.
Lázně na Lodi fungovaly s kapacitou 10 osob již v loňském roce. Těšily se velké oblibě a tak letos nabízí větší kapacitu i vyšší komfort. Novinkou oproti loňskému roku je možnost on-line rezervace na webových stránkách lázní. „Fenomén říčních lázní nás zajímá již několik let. Lokalita náplavky se v poslední době řadí mezi nejoblíbenější místa pro trávení volného času v celé metropoli. Náš projekt nabízí možnost využití tohoto oblíbeného místa i v zimním období,“ říká jeden z autorů projektu, Vítek Šimek ze studia H3T architekti.
Lázně na Lodi budou od konce listopadu do konce dubna v provozu každý den od 16 do 22 hodin. Po dohodě je možné, podobně jako minulý rok, Lázně na Lodi užívat i soukromě. „Budete mít možnost vypůjčit si od obsluhy sauny ručník i prostěradlo nebo zakoupit drobné občerstvení,“ dodává Štepán Řehoř, druhý z autorů Lázní na Lodi.
Studio H3T architekti se věnují projekci i realizaci různých neobvyklých saun již několik let. Jejich sauna na piazettě Národního divadla se těšila velkému zájmu odborné i laické veřejnosti. Pozornost zaujala i sauna plovoucí, létající (vysutá) nebo cyklosauna. Většina projektů vzniká nízkonákladově a za přispění sponzorů. U Lázní na Lodi tomu není jinak – na jejich vybavení můžou přispět budoucí návštěvníci skrz příspěvkový portál HitHit.cz.

0 komentářů
přidat komentář

Související články