Vsetín zrekonstruuje koupaliště, za 40 mil. Kč vytvoří nový areál

Vložil
ČTK
08.11.2013 14:40
Vsetín

Vsetín - Nový sportovní a rekreační areál vznikne ve Vsetíně rekonstrukcí tamního koupaliště u průmyslové školy. Práce už začaly, vyžádají si 40 milionů korun, sdělila dnes ČTK mluvčí radnice Jana Čadová. Nový areál by měl lidem sloužit příští rok v létě.

    Práce začaly bouráním a demolicí původního objektu a bazénu. "Do konce roku chceme stihnout co nejvíce stavebních prací, jako je hrubá stavba objektu nové provozní budovy nebo základy na bazény, při kterých bude využito původní bazénové vany. Vše však závisí hlavně na počasí," uvedl místostarosta Stanislav Pavelec.
    V areálu bude moderní 25 metrů dlouhý bazén se třemi drahami pro kondiční plavání s oddělenou relaxační zónou a řadou vodních prvků. Nebude chybět ani bazén pro nejmenší děti. Vznikne nové multifunkční sportovní hřiště pro různé sporty a budova, ve které budou mít zázemí návštěvníci i personál.
    Město se na projekt snažilo získat evropské dotace, ale nebylo úspěšné. Zaplatí ho proto ze svého rozpočtu. "Použití potřebných prostředků z rozpočtu města umožnilo získání dotací na jiné investiční projekty, jako například opravy chodníků nebo stavby nových parkovacích stání," uvedla starostka Iveta Táborská. Správcem areálu bude Vsetínská sportovní s.r.o.
    Vsetínská radnice měla pro letošní rok v rozpočtu vyčleněno na investice 150 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář