Většina Pražanů by se ráda přestěhovala, ale nemají na to

Vložil
ČTK
05.11.2013 18:10
Praha

Praha - Nadpoloviční většina (59,2%) obyvatel Prahy by se ráda přestěhovala, takřka polovina (47,9%) Pražanů totiž není spokojená se svým bydlením. Lidé se ale bojí, že na to nemají. Obavy má 42,3 procenta obyvatel hlavního města. Vyplývá to z průzkumu STEM/MARK.

    Podle Tomáše Pardubického je sice v Praze dostatek bytů, mnohé z nich ale nejsou příliš kvalitní. "Pražané by rádi opustili stárnoucí panelové domy, z nichž některé jsou již roky za svou životností, a přestěhovali se do komfortních novostaveb. O změnu se však ani nepokusí, protože se obávají, že na ni nemají," okomentoval výsledky průzkumu Pardubický.
    Při hodnocení kvality bydlení většina (78,9%) respondentů uvedla, že je pro ně nejdůležitější lokalita, kde bydlí. Velikost bytu hraje roli pro 63,4% Pražanů, kvalita a zpracování bytu či stavby jsou podstatná pro 50,7%. Podle vybavení bytu jeho kvalitu hodnotí jen necelých 40% obyvatel hlavního města.
    Z průzkumu také vyplynulo, že více než polovina obyvatel Prahy bydlí se svými partnery či manželkami. Necelých 20% obývá byt se svými rodiči, naopak 14% seniorů bydlí u svých dětí.
0 komentářů
přidat komentář