Ve Vsetíně se otevře opravené náměstí, podobu ovlivnili obyvatelé

Vložil
ČTK
04.11.2013 19:30
Vsetín

Vsetín - Opravené náměstí Svobody ve Vsetíně se ve čtvrtek otevře lidem. Jeho podobu ovlivnili při veřejných projednáváních i místní obyvatelé. Mlatový povrch, který lidé kritizovali nejvíce, nahradila dlažba a tráva. Bohatší je oproti původnímu stavu také mobiliář, sdělila ČTK mluvčí radnice Jana Čadová.
    Náměstí bylo rekonstruováno už před dvěma lety. Architekt Igor Kovačevič ho podle tehdejšího zadání vedení města pojal jako pietní místo vážící se na památník osvoboditelů. "Zvolený mlatový povrch však nebyl funkční, za deště byl bahnitý, za sucha naopak prašný. Občané z tohoto důvodu nešetřili na adresu města kritikou," uvedla Čadová. V centru města se uskutečnilo také několik protestních happeningů.
    S výslednou podobou nebylo spokojené ani nové vedení radnice. "Proto jsme uspořádali sérii veřejných diskusí, z nichž vzešel nový společný návrh, a to vytvořit odpočinkovou zónu, která bude propojena s parkem. Ten pak architekt Kovačevič následně dopracoval," uvedla starostka Iveta Táborská (ODS).
    Stavební práce začaly v létě. Na náměstí přibyla relaxační zóna i místo pro hry dětí. Obnova si vyžádala 3,2 milionu korun.
    Zpřístupnění opraveného náměstí doplní ve čtvrtek odpoledne koncert skupiny Dareband. Lidé budou moci ochutnat fairtradovou kávu i mluvit se zástupci města. "Představeny zde také budou další tři velké investiční projekty, a to revitalizace Kolonky, rekonstrukce parku u trati mezi sídlišti Rybníky a Trávníky a již zahájená rekonstrukce koupaliště u průmyslovky na sportovně-rekreační areál," uvedla Čadová.
0 komentářů
přidat komentář

Související články