Prostějovská radnice zrušila soutěž na nové logo města

Vložil
ČTK
02.11.2013 20:10
Prostějov

Prostějov - Prostějov zrušil soutěž o vytvoření loga města, do které lidé poslali více než dvě stovky návrhů. Do závěrečného kola postoupilo pět návrhů, avšak ani jeden se radním nezamlouval. Radnice záměr vytvořit logo ale nevzdala a možná se obrátí na profesionální grafiky. ČTK to dnes řekla mluvčí magistrátu Jana Gáborová. Prostějov je posledním statutárním městem, které logo nemá.
    "Rada města tento týden rozhodla o ukončení grafické soutěže o vytvoření loga města Prostějova bez vyhlášení vítěze. Náměstkyně Ivana Hemerková (ODS) připraví návrh dalšího postupu," uvedla Gáborová. Radní zváží, zda opět vyhlásí veřejnou soutěž na logo města nebo úkolem pověří grafická studia.
    Lidé do veřejné soutěže poslali 204 návrhů loga Prostějova. Radní poté v prvním kole vybrali pět nejzdařilejších návrhů. Jejich autoři museli do konce července loga dopracovat tak, aby byla použitelná například na vizitkách, hlavičkovém papíru či dárkových předmětech.
    Návrhy byly na sklonku léta zveřejněny na webových stránkách města, kde mohli lidé hlasovat o nejlepších návrzích. Role ankety byla poradní, o vítězném návrhu, který radnice hodlala odměnit 30.000 korunami, měla v říjnu rozhodnout rada.
    Nové logo by podle radních mělo být jednoduché, originální, nezaměnitelné a použitelné i samostatně. "Zavedením loga Prostějov získá kvalitní jednotící marketingový nástroj pro posílení vlastní prezentace návštěvníkům a investorům a zároveň zjednodušující komunikaci s vlastními občany," uvedla již dříve Hemerková.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
trapnost
tomas
08.11.13 06:08
...to je geniální!
ondrejcisler
10.11.13 01:44
zobrazit všechny komentáře