Lávka na Barrandově bude pro pěší a cyklisty otevřena 1. června

Zdroj
Libuše Hanzalová
Vložil
ČTK
24.05.2006 18:40
Praha

Praha - Novou lávku přes rušnou ulici K Barrandovu v Praze 5 budou moci využít chodci i cyklisté od 1. června. Bezbariérová lávka neobvyklého tvaru, která propojí starý a nový Barrandov, vede od stejnojmenné tramvajové zastávky k Slavínského ulici. Nabídne nejkratší spojení mezi zastávkou a částí sídliště směrem k Barrandovským ateliérům. Chodcům zajistí bezpečnou cestu k  tramvaji a cyklistům zkrátí cestu do Chuchelského háje.

"Původně měla být lávka součástí výstavby tramvajové trati, pak ale z projektu vypadla. Rozhodli jsme se jako městská část pro nemalou investici pro občany Barrandova a jsme rádi, že můžeme hlásit splnění slibu," řekl dnes novinářům starosta Milan Jančík. Stavba lávky, jejíž rozpětí je přibližně 45 metrů, stála více než 35 milionů korun. Vše platila městská část jako investor. Starosta už před časem připustil, že náklady nejsou malé. Podstatné je podle něj ale to, že lávka obyvatelům zajistí bezpečnost a větší komfort.
Obyvatelé si opakovaně stěžovali, že je velmi obtížné bezpečně přejít komunikaci, po které jezdí stovky aut. Na blízké křižovatce ulic K Barrandovu a Lamačova se stalo několik nehod. Proto se radnice Prahy 5 rozhodla, že lávku postaví sama.
Ocelová lávka ve tvaru ležatého písmene S má vyhovovat pěším, cyklistům i vozíčkářům. Navrhl ji architekt Patrik Kotas, který projektoval tramvajovou trať na Barrandov. Ojedinělá ocelová konstrukce je zavěšena na dvou pilířích umístěných mimo komunikaci. Podle hlavního inženýra projektu Petra Ryboně nebyla podobná lávka dosud postavena.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
nesmysl za drahý peníz
Kryšpín
31.05.06 11:11
zobrazit všechny komentáře