Kancelářská budova Dock 01 za 500 mil. Kč je zkolaudovaná

Vložil
ČTK
31.10.2013 15:30
Praha

Praha - Administrativní budova Dock 01 v pražské Libni za půl miliardy korun je po 15 měsících stavby zkolaudovaná. První nájemci se už do osmipatrové budovy stěhují. Informovala o tom developerská společnost Crestyl, která se společně s UBM na výstavbě podílí.

    Jako první se nyní do budovy stěhuje kromě UBM také advokátní kancelář Ueltzhöffer Klett Jakubec & Partneři. Další nájemci včetně skupiny Crestyl se budou stěhovat nejpozději do konce roku.
    Budova v blízkosti Vltavy nabízí celkem devět tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch. V dvoupodlažním podzemním parkovišti je pro nájemce k dispozici celkem 87 parkovacích míst.
    Budova Dock 01 je první z celkem čtyř fází komerční části projektu Dock skupiny Crestyl. UBM s ní spolupracuje pouze na této jedné budově. Celková plocha komerční části po jejím dokončení dosáhne přibližně 80 tisíc metrů čtverečních. Největší plochu z toho budou tvořit kancelářské prostory, součástí areálu budou i obchody, restaurace a kavárny včetně jedné přímo na břehu řeky.
    Součástí projektu budou také byty, rezidenční část nabídne ve třech etapách na ploše 40 tisíc metrů čtverečních celkem 320 nadstandardních bytů. Luxusní bytové domy vznikají přímo podél břehů dvou slepých ramen Vltavy.
    Nově vznikající čtvrť Dock se nachází na rozhraní pražské Libně, Karlína a Holešovic kolem dvou slepých ramen Vltavy. Projekt Dock bude postaven v několika etapách a po svém dokončení nabídne celkem 120 tisíc metrů čtverečních komerčních i rezidenčních ploch. Jeho součástí bude i privátní klub s marinou, restaurace, kavárny a další služby. Výstavba vyjde na celkem 7,8 miliardy korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články