Znojmo chce nový krytý bazén za 120 milionů

Zdroj
Barbora Měchurová
Vložil
ČTK
29.10.2013 17:20
Znojmo

Znojmo - Znojemská radnice chce nechat postavit nový krytý bazén za zhruba 120 milionů korun v blízkosti venkovního koupaliště Louka. Nynější městské lázně stojí na druhém konci města a podle mluvčí Zuzany Pastrňákové by potřebovaly nákladné opravy. Město do nich v poslední době investovalo několik milionů korun, aby je hygienici vůbec povolili otevřít. Pokud vše půjde podle plánů radnice, mohl by nový bazén v blízkosti Louky stát za čtyři roky, řekla ČTK Pastrňáková.
    "Opravit stávající lázně je neekonomické a navíc by se musely na rok uzavřít," zdůvodnila přípravy na stavbu nového bazénu mluvčí. Město zatím chystá projektovou dokumentaci, až potom se prý ukáže cena areálu. Zatím ji architekt odhadl na zhruba 120 milionů korun. Radnice chce část peněz získat z EU. "Podle propočtů je výstavba nového areálu v této lokalitě méně nákladná než případná kompletní oprava městských lázní," uvedl starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD).
    Nový bazén bude zřejmě propojený s venkovním koupalištěm. Městská plovárna Louka, vedle které nový bazén vznikne, funguje deset let. Kapacita plovárny je 2450 návštěvníků, výstavba stála zhruba 200 milionů korun. Podle současných návrhů by měl v areálu v budoucnu stát krytý plavecký bazén, relaxační bazén, vířivka a dětský bazén v přízemí. V prvním patře bude takzvaná wellness část, kde se počítá se saunou, párou a posilovnou.
    Městské lázně ve Znojmě se naposledy opravovaly letos v létě, na dva měsíce byly uzavřené. Rekonstrukcí prošly sprchy, sociální zařízení či stropní podhled nad plaveckým bazénem. Práce vyšly na dva miliony korun. Podle současných úvah radnice by se měly lázně po dokončení nového bazénu zcela uzavřít. "Taková je současná vize," potvrdila Pastrňáková. Lázně dostávaly v posledních letech výjimky od hygieny, aby se vůbec mohly otevřít, letní opravy situaci zlepšily.
0 komentářů
přidat komentář

Související články