Na Malé Straně bude přehlídka tvorby mladých architektů

Vložil
ČTK
18.10.2013 10:15
Praha



Praha - Tři desítky mladých architektonických studií představí ode dneška do neděle svoji tvorbu v nevyužívaném domě v Cihelné ulici na Malé Straně. Vystaveny budou modely staveb, jejich projekce či vizualizace, připravené jsou filmy, přednášky, hudba, o níž se postarají DJs z Radia Wave, dva bary, kavárna i bistro s občerstvením. Přehlídka se jmenuje Pokoje, každý ateliér totiž po svém pojedná jednu z místností domu.

    Program začíná dnes v 18:30, pokoje ale budou přístupné už od 15:00 a navštěvovat je bude možné do 22:00. O víkendu se otevře už v 11:00. Studia se nebudou prezentovat pouze svými návrhy, ale budou se snažit zaujmout návštěvníky také specifickou úpravou svého pokoje. Vznikne tak rozmanitá a originální směsice stylů a nápadů, slibují pořadatelé.
    V sobotu je na programu od 18:00 panelová debata mladých architektů pracujících na Útvaru rozvoje hlavního města Prahy, v neděli od 16:00 program připraví architektonická škola ARCHIP a bude se debatovat o možném uplatnění mladých architektů i o celkové pozici této profese v dnešní společnosti.
0 komentářů
přidat komentář

Související články