Radnice ve Val. Meziříčí chce náměstí vrátit historickou podobu

Vložil
ČTK
17.10.2013 22:30
Valašské Meziříčí (Vsetínsko) - Radnice ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku chce upravit své náměstí, zejména mu vrátit historickou podobu, kterou však doplní moderní prvky. ČTK o tom dnes informovala mluvčí radnice Renata Votrubová. S návrhem seznámil tento týden veřejnost architekt Jan Albrecht.

    Na náměstí by se měly srovnat jednotlivé plochy do jedné úrovně, aby bylo bezbariérové. Návrh počítá také se sjednocením mobiliáře a jeho umístěním do stínu stromů i s rozlišením použité dlažby podle účelu dané plochy. Měly by přibýt nové lampy veřejného osvětlení, lavičky a stojany na kola. V plánu je také oprava přilehlé Mostní ulice.
    "Snažili jsme se o co nejmenší zásahy v nějakých rozumných ekonomických rozměrech, ale zároveň o kvalitní vyřešení parteru centrálního prostoru města," uvedl Albrecht.
    Opravu náměstí řeší radnice už dva roky. Studie revitalizace zpracovávaly čtyři autorské kolektivy, město se rozhodlo spolupracovat s Albrechtem. Studii nyní posoudí vedení města. Pokud bude přijata, začne se připravovat projekt a určovat cena stavebních prací.
0 komentářů
přidat komentář

Související články