Festival světla Signal ukáže noční Prahu v novém světle

Vložil
ČTK
17.10.2013 10:25
Praha

Praha - Dnes večer se v Praze různé historické stavby i další místa rozsvítí projekcemi, které připravili tuzemští i zahraniční umělci, účastníci prvního pražského festivalu světla Signal. Přehlídku zahájí v 19:00 na Staroměstském náměstí rozsvícení instalace nazvaná Hypercube od francouzského uskupení 1024 architecture. Projekce potrvají dnes i další čtyři večery vždy od 19:30 do 23:30 a celý festival je zdarma.

    Mezi nejvíce viditelná místa bude pravděpodobně patřit petřínská rozhledna, která se v podání Krištofa Kintery stane na čtyři festivalové dny majákem. Rozsvítí se i další z dominant Prahy, Tančící dům. Pořadatelé pozvali významné reprezentanty audiovizuální scény ze zahraničí i známé domácí umělce. Vlastní instalace tak představí vedle zmíněných Vladimir 518, Milan Cais, Jakub Nepraš, Rony Plesl nebo František Skála.
    Festival chce podle pořadatelů představit Prahu jako místo, kde se díky moderním technologiím snoubí historický genius loci se současným uměním. Připomínají, že hra světel a stínů se svou symbolikou provází umění od řeckých tragédií přes renesanční sloh po experimentální film.
0 komentářů
přidat komentář

Související články