Výstava představí úpravy ploch na Pankráci po dostavbě City

Vložil
ČTK
23.05.2006 10:30
Praha

Praha - Zájemci si budou moci prohlédnout, jak budou vypadat úpravy prostranství na pankrácké pláni po dostavbě budov projektu zvaného City. Výstava začala dnes v informačním středisku radnice Prahy 4. Obdobná expozice je také v budově City Empiria, tedy někdejšího Motokovu, informovali ČTK organizátoři.

Oblast bude podle představ investorské firmy ECM rozdělena na dvě části. Jedna by se měla stát živým městským centrem, druhá bude sloužit pro odpočinek. Vzniknou čtyři náměstí, o jejichž názvech mohou návštěvníci výstavy hlasovat v anketě.
Proti plánům ECM na výstavbu dalších výškových budov na Pankráci protestuje dlouhodobě několik občanských sdružení. Uvádějí, že místním lidem nic nepřinesou a jen zvýší zatížení oblasti provozem automobilů. Sdružení také tvrdí, že výškové budovy mohou vést k vyškrtnutí Prahy ze seznamu UNESCO. Podala dokonce správní žaloby.
Podle zástupců investora budou mít lidé z projektu prospěch, protože předpokládá například vznik kulturního centra a ploch pro prodejny a služby. S tvrzením, že nové domy mohou ohrozit pozici Prahy na listině kulturního dědictví, nesouhlasí. Stejného názoru jsou pražští památkáři.
K současným výškovým budovám na Pankráci mají přibýt další dvě. Oproti původním plánům nemají přesáhnout výšku City Empiria.
0 komentářů
přidat komentář

Související články