Air House - první místo v architektuře je naše!

Zdroj
ČVUT Solar Decathlon
Vložil
Tisková zpráva
12.10.2013 14:30
11/10/2013 - Náš závod se sluncem se blíží do konce. Dnes jsme získali 1.místo v disciplíně Architektura. Naše nadšení je obrovské! O celkovém vítězi Solar Decathlon 2013 se rozhodne zítra v 10 hodin místního času.



O víkendu si AIR House prohlédli přes čtyři tisíce návštěvníků. Od pondělí hodnotily odborné poroty pět z deseti disciplín soutěže: Architekturu, Techniku, Cenovou dostupnost, Atraktivitu pro trh a Komunikaci. Jak jsme obstáli, se dozvídáme postupně. Včera jsme si odnesli 3.místo za Atraktivitu pro trh, disciplínu, která posuzovala, jak je náš dům vhodný pro zvolenou cílovou skupinu, jak se v něm bydlí a jaké má uplatnění na trhu.

Škoda, že fotografie nadokáží zachytit klima stíněného prostoru, kterým se cestou do domu prochází nebo terasu, která je tady orientovaná na sever a celý den je na ní příjemně.

I nás samotné překvapilo, jak výborně funguje koncept "domu v domě". Ve srovnání s ostatními domy potřebuje AIR House minimum energie na udržení vnitřního prostředí v hodnotách, které vyžadují pravidla soutěže. V disciplíně vnitřní komfort (Comfort Zone), která sleduje parametry vnitřního prostředí, jsme chvíli vedli, teď jsme na třetím místě.

Tým Air House

Dnes se rozhodovalo o pořadí v soutěžích Architektura a Komunikace, kterou vyhrál rakouský tým. Jediné dva evropské týmy v soutěži dnes zazářily. Náš tým je v soutěži momentálně na čtvrtém místě, rakouský tým vede.

Vítězství v Architektuře je pro náš tým velkou satisfakcí. Je to disciplína, na které nám záleželo, a ve které jsme měli silnou konkurenci. Podle poroty je v podání AIR House „architektura jedinečným a nádherným zážitkem a přitom tak jednoduchá a čistá. Kombinací světla a použitých materiálů vzniká útulné místo, kde vnitřní a vnější obytné prostory jsou propojeny nejen mezi sebou, ale i s přírodními prvky, Sluncem a okolní přírodou.“ Děkujeme za krásné ocenění naší práce!

Průběžné pořadí je možné sledovat zde http://www.solardecathlon.gov/scores.html. Můžete se podívat, jak si stojíme v každé disciplíně i kolik bodů jsme získali v průběhu jednotlivých dní.

Paralelně s hlavní soutěží běží hlasování veřejnosti, které AIR House momentálně vede. Soutěž bude končit 11.10. v 11.00 hodin místního času, tedy 11.10. ve 20.00 evropského času.
0 komentářů
přidat komentář

Související články