Praha podepíše se stavaři dohodu o narovnání kvůli novému mostu

Vložil
ČTK
11.10.2013 15:35
Praha

Praha - Vedení hlavního města chce nejpozději do začátku letošního listopadu vyřešit problémy s výstavbou nového Trojského mostu. S firmou Metrostav má v příštích týdnech podepsat dohodu o narovnání. Poté materiál 7. listopadu projednají pražští zastupitelé. Město si zároveň nechává dělat odborné posudky na výstavbu mostu, na jejich základě se chce dohodnout s firmou. ČTK to řekl náměstek primátora Jiří Nouza (TOP 09).

    Praha si v současné době nechává vypracovat dva posudky na stavbu mostu. První z posudků se zabývá samotnou výstavbou mostu. "Bude v něm, zda to, co Metrostav postavil, je vybudováno za cenu obvyklou v čase a místě," řekl ČTK Nouza. Tento posudek si město nechává dělat proto, že původní cena mostu se v průběhu výstavby více než zdvojnásobila.
    Na prvý naváže druhý posudek. Ten zhodnotí, zda zpracovatel prvního posudku postupoval při přípravě posudku správně. S prvním posudkem pak půjdou představitelé Prahy za stavební firmou Metrostav.
    Následně vedení města chystá se stavební firmou podepsat takzvanou dohodu o narovnání. Původní cena stavby měla být zhruba půl miliardy, v současné chvíli se ale hovoří o nákladech ve výši až 1,2 miliardy korun. Dohodu mezi Prahou a stavební firmou by měli projednat zastupitelé hlavního města na svém příštím zasedání 7. listopadu. "Je mou ambicí to do té doby vyřešit," řekl Nouza.
    Vedení magistrátu již před několika týdny vzneslo podezření pro porušení zákona o veřejných zakázkách při stavbě Trojského mostu, který navazuje na tunel Blanka. Právě kvůli vysoké ceně. Objevily se dokonce i informace, že by Praha nemusela most od stavebníků vůbec převzít. To je podle Nouzy ale nemyslitelné. "Těžko bychom vysvětlovali, že ten most nechceme," řekl. Na mostě navíc budou od dubna 2014 jezdit tramvaje, původní trať vedla přes starý most, takzvaný Rámusák, na kterém se provoz zastavil v pondělí.
    O stavbu mostu se již v minulosti zajímala protikorupční policie kvůli podezření z podvodu a porušení povinnosti při správě cizího majetku, případ však loni odložila. Nový Trojský most není podle města postaven podle původního zadání, navíc pokyn k samotné stavbě v roce 2009 nedali politici, ale úředníci.
    Zhruba 260 metrů dlouhý most spojující holešovický a trojský břeh Vltavy navazuje na budovaný tunelový komplex Blanka. Na podzim by po mostě měly začít jezdit tramvaje. Pro automobilovou dopravu se otevře příští rok.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
MÁME DRAHÝ MOST- hurá
pražačka
13.10.13 05:50
šakale
Tomáš Vích
14.10.13 12:10
... Chi, chi, chi...
šakal
14.10.13 01:52
zobrazit všechny komentáře

Související články