Sokolov chce získat dotaci na opravu Krejcarovy lávky

Vložil
ČTK
11.10.2013 11:10
Sokolov

Krejcarova lávka, současný stav
Sokolov - Sokolov připravuje rekonstrukci Krejcarovy lávky, která spojuje Staré náměstí a lesopark Jižní lom. Chce ale na její přestavbu získat dotaci. Z jakého programu, ale zatím není jisté, řekl ČTK místostarosta Karel Jakobec (ODS). Náklady na stavbu nového mostu se odhadují na 28 až 30 milionů korun.

    "Vyhlásili jsme výběrové řízení na zpracovatele prováděcí dokumentace. Ta je nutná při podání žádosti o dotace. V úvahu nyní přichází Regionální operační program Severozápad. Tam ale chceme přihlásit i řadu dalších projektů, a tak bude na zastupitelstvu, aby rozhodlo, kterým projektům dá přednost. Nechceme, aby si navzájem konkurovaly," doplnil Jakobec.
    Další možností by bylo přihlásit projekt do programu přeshraniční spolupráce Cíl3. Partnerské město Sokolova, německý Schwandorf, připravuje podobný projekt na rekonstrukci mostu ve městě, takže by bylo možné připravit zrcadlový projekt, který by měl šanci na získání dotace.
    Krejcarova lávka je v havarijním stavu. Původně byla postavena po druhé světové válce, tehdy hlavně kvůli tomu, aby přenesla teplovod přes Ohři. Dnes spojuje historické náměstí s lesoparkem, kde město plánuje rozsáhlé úpravy. Vede kolem ní také páteřní krajská cyklostezka podél Ohře. Město má už zpracovanou studii nové podoby lávky. Podle ní by současný most měla nahradit elegantní, na lanech zavěšená lávka.
0 komentářů
přidat komentář

Související články